*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Süleyman Demirel Üniversitesi ENMER Engelli Hakları Paneli Düzenledi  (Okunma sayısı 1056 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

• Administrator
  • Hero Member
Süleyman Demirel Üniversitesi ENMER Engelli Hakları Paneli Düzenledi

Süleyman Demirel Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi (ENMER) tarafından organize edilen “Dünya Otizm Farkındalık Ayı” dolayısıyla “Engelsiz Üniversiteye Doğru: Zihnimizdeki ve Yüreğimizdeki Engelleri Kaldıralım” sloganıyla çıkılan yolda, “Engelli Hakları Ve Farkındalık Oluşturma” Paneli, Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonunda 8 Nisan 2015 tarihinde gerçekleşti. Katılımın yoğun olduğu panele; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Prof. Dr. Süleyman Seydi, Prof. Dr. Talip Türcan, Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil, Gönen İlçesi Kaymakamı, Garnizon Komutanlığı, Dekanlar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Akademisyenler, Engelli Öğrenci Birimi, Sivil Toplum Kuruluşları, Engelliler, Aileleri ve Öğrenciler katıldı.

Programda Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi görme engelli öğrencisi İsmail Egeli’nin müzik dinletisi yer aldı. Dinletinin ardından açılış konuşmalarına geçildi.

İlk olarak söz alan Süleyman Demirel Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi (ENMER) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel, merkezin son dört yıldaki faaliyetlerinden ve bu faaliyetlerin engellilerimize yönelik kazanımlarından bahsetti. Son olarak desteklerinden dolayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’na teşekkürlerini sunan Açıkel, Rektör İbicioğlu’na bir de plaket takdim etti.

Açıkel’in ardından konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da yaptığı çalışmalardan dolayı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel’i tebrik etti. “Engelsiz Üniversite Konsepti” ile ortaya konan çalışmalar hakkında bilgiler veren İbicioğlu, Süleyman Demirel Üniversitesi’nin bu konuda Türkiye’de sayılı Üniversiteler arasında olduğuna da dikkat çekti. Engellilerin günlük yaşamımızdan tecrit edilemeyeceğini aktaran İbicioğlu “Onlara gönül dünyamızı sonuna kadar açmalıyız. Bu güne kadar Üniversite olarak engelli kardeşlerimizle tüm engelleri birlikte aştık, bundan sonra da aşmaya devam edeceğiz.” dedi. İbicioğlu konuşmasının sonunda Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel’e plaket ve hediyelerini takdim etti.

Ayrıca İş Adamı Şevket Demirel'e ithafen, Süleyman Demirel Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne (ENMER) yönelik katkılarından dolayı bir de plaket verildi. Plaketi Şevket Demirel'in asistanı aldı.

Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi’nin oturum başkanlığını yaptığı panele geçildi. Panel sunumlarında Kamu Denetçiliği Kurumu Kamu Denetçisi Serpil Çakın, “Engelli Haklarında Farkındalık Oluşturmada Kamu Denetçiliği Kurumunun Rolü”; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ercan Baldemir, “Farkındalığa Farklı Bir Yaklaşım: Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğu (Soyadt) Örneği”; Süleyman Demirel Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi (ENMER) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel, “Hz. Peygamber Öğretisinde Engellilerle Birlikte Yaşama Hukuku”; Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü’nden Arş. Gör. Gökhan Töret,. “Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) Güncel Ayırt Edici Tanı Özellikleri & Kanıt Temelli Öğretim Uygulamaları” konularında sunum yaptılar.

Panel, dinleyicilerin sorularına verilen cevapların ardından, katılımcılar başta olmak üzere tüm emeği geçenlere plaket ve belgeleri takdim edilerek son buldu.

13.04.2015 - Yaşadıkça

Etiketler: Kayseri Zihinsel Engellilerin Eğitimi, Rehabilitasyonu ve İstihdamı Derneği
Adres: Aydınlıkevler Mah. Sebboy Sk. No: 26 Melikgazi – Kayseri
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri