Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
kayseriengellilerdernegi.com
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli Haberleri
»
Engellerin Giderilmesi İçin Zihinsel Devrime İhtiyaç Var
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Engellerin Giderilmesi İçin Zihinsel Devrime İhtiyaç Var (Okunma sayısı 829 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
«
:
Nisan 06, 2015, 12:27:07 ÖS »
Türkiye’de zihinsel engelliler için Beyaz Karanfiller Yaşam Merkezi’nde düzenlenen konferansta Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turan İçli ve Zihinsel Engelliler Federasyonu Başkanı Ömer Koç, engellilerin haklarını, sorunlarını ve çözüm yollarını anlattı. Engelli ailelerinin en büyük korkusunun, “ölünce ya da yaşlanıp bakamayacak hale gelince çocuklarının ne olacağı” olduğunu kaydeden Ömer Koç, ailelerin bu sıkıntısını gidermek için Batıkent’te Türkiye’nin ilk “Zihinsel Engelliler Yaşam Merkezi” kurulduğunu söyledi.
Engellilerin toplumdan soyutlanmaması, söz hakkı elde etmesi ve normal koşullarda yaşamaları için çalışmalar başlatıldığını ifade eden Koç, vatandaşların bilinçlenmesi için birçok ilde konferanslar düzenlediklerini söyledi.
‘YAKIŞIR YASA ÇIKARTIN’
Ömer Koç, engellerin önce zihinde aşılması gerektiğine dikkat çekerek engelleri aşmanın en önemli yolunun eğitim ve kültür olduğunu vurguladı. Koç, “Zihinsel engellilerin toplumsal yaşama tam katılımı için farkındalık yaratmak, haklarına sahip çıkmak, kamuoyu oluşturmak ve yerel yönetimlerden yeterince yararlanmalarının önünü açmak amacıyla mücadele ediyoruz. Engellilerin yerel yönetim hizmetlerinden yararlanması, engelliliğin başlıca sebeplerinden olan yakın akraba evlilikleri ve kalıtsal hastalık taşıyan evlenen gençlerin yerel yönetimler tarafından bilgilendirilmelerini istiyoruz. Artık yeni engeller doğmasın. Engelliler için de ayırım olmadan yaşanılabilir bir hayat için çalışmalar başlatılmalı” dedi.
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da yaptığı konuşmada, tüm engellileri kapsayacak ‘Umut Evleri’ projesinin hazır olduğunu belirterek engellilerin taleplerini ve önerilerini beklediklerini bildirdi.
Çıraklık Eğitim ve Üretim Vakfı Başkanı ve aynı zamanda engelli babası olan İbrahim Karakoç ise “Paylaşırsak dertlerimiz hafifler. Konfederasyon başkanımızı kutluyorum. Bu gayret herkese örnek olmalı. Bizler sevgi, saygı ve sabırla engelleri aşabiliriz” diye konuştu.
‘SIRADA UMUT EVLERİ VAR’
Engelliler Konfederasyonu Genel Başkanı Turhan İçli de konferansta yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Toplum küçük bir azınlığın gereksinimlerine göre planlanmış. Kentler, toplu taşıma araçları, kaldırımlar. O azınlığın gereksinimleri normal olarak kabul edilip, onlara normal insan demişler. Ayrım burada başlıyor. Diğerleri ne oluyor? O normlara sahip olmayan bir çoğunluk var toplumda. Sözde engellilere yönelik önlemler var. Ancak başkalarının yardımı olmadan yaşlılar ve çocuklar dahi o alanları kullanamıyor. Güç ve rant odaklı anlayışı insan odaklı değiştirmek gerekiyor. Zihinsel devrim şart. Herkes için kent, konut, kaldırım, üretim ve eğitim sadece normal kabul edilen değerlere göre değil” ifadelerini kullandı.
ENGELLİLER MECLİSTE OLMALI
Karar alma alanlarında engellilerin de yer alması gerektiğine dikkat çeken İçli, “Belediye meclislerinde mutlaka engelli meclisi kurulmalı, TBMM’de temsil edilmeli ve siyasal yaşamda karar alma sürecinde yer almalıdır” dedi.
23.03.2015 - Aydınlık
Anahtar Kelimeler : Ya niye öyle söyluyorsun ne alaka tamam riskli olur hepsinde olacak diye bir söz konusu mu var yani korkulacak bir şey yok ya olsun kadavradan nakil oldum 5 yil olacak hic sorun
>>>>>>>>>>
kayseriengellilerdernegi.com
<<<<<<<<<
BizdeVARIZ.NeT { melleseferi.com } Kayseri Engelliler Dernegi öMeR
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »