*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kaldırım Üzerinde Trafo ve Direk Dikkat Çekiyor  (Okunma sayısı 1066 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Kaldırım Üzerinde Trafo ve Direk Dikkat Çekiyor
« : Mart 19, 2015, 02:27:21 ÖÖ »
Kaldırım Üzerinde Trafo ve Direk Dikkat Çekiyor



Çankaya Mahmut Esat Bozkurt Caddesi'ndeki kaldırım üzerinde trafo ve direk dikkat çekiyor. Mahalle sakinleri, yolda yürürken büyük sıkıntı yaşadıklarına dikkat çekti.

Kaldırımdaki trafo ve direk vatandaşları canından bezdirdi. Çankaya Mahmut Esat Bozkurt Caddesi'ndeki kaldırım üzerinde bulunan trafo ve direk özellikle engellilerin ve çocuk arabalarıyla yürüyen anne ve babaları zor durumda bırakıyor.

KORKU İÇİNDE GİDİYORLAR

Çankaya İncesu Mahalle Muhtarı İshak Uzun, yaya yolunun elektrik direği, trafo ve PTT aktarma kutuları tarafından işgal edildiğini belirterek, bunların kaldırılıp başka bir yere taşınmasını istedi.

Uzun, "Engelli vatandaşlarımız ve çocuklarımız bu kaldırımları nasıl kullanacak? Çoğu zaten bu yolu kullanamadığı için caddeden yürümek zorunda kalıyor" dedi.

Muhtar İshak Uzun, bir diğer önemli konunun ise mahallede bulunan merdivenler olduğunu anlatarak, aylarca basamakların onarılması için mücadele ettiklerini, belediye ekiplerinin tadilata başladığını ancak işi yarım bıraktığını söyledi.

Şu an merdivenleri bu halde kullandıklarına dikkat çeken Uzun, şöyle konuştu: "Ancak akşam olduğunda bölgede ışıklandırma sorunu yaşanıyor. Bu merdivenler ışıksız olduğu için geç saatlerde evine dönen vatandaşlarımız büyük sıkıntı yaşıyor. Haklı olarak evlerine korku içinde gidiyorlar." İncesu Mahallesi ile komşu Kültür Mahallesini "Kızılay'ın arka bahçesi" sözleriyle anlatan Uzun, mahallenin Kızılay'a 2 kilometre uzaklıkta bulunduğunu anımsattı. Merkeze bu kadar yakın mahallelerde buna benzer sorunların yaşanmasının kendisini üzdüğünü anlatan Uzun, "İnşallah mahallemizde tatsız olaylar yaşanmaz, vatandaşlarımızın huzuru kaçmaz. Buradan yetkililere sesleniyorum. Lütfen mahallemizdeki sorunları çözmemize yardımcı olun, kısa zamanda denetim ve kontrolü arttırın" diyerek sözlerini tamamladı'.

04.03.2015 - Habertürk