*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Altındağ’a Engelliler İçin Özel Kaldırımlar Döşendi  (Okunma sayısı 877 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Altındağ’a Engelliler İçin Özel Kaldırımlar Döşendi



Altındağ Belediyesi'nin gerçekleştirdiği çalışmalarla cadde ve sokakların çehresi daha estetik bir görünüme kavuşurken, yayaların ulaşımı ise daha kolay bir hale geldi.

ÖNCEDEN İKİ ARABA ÇOK ZOR GEÇERDİ

Altındağ'ın hızla geliştiğini ve gecekonduların yerini modern konutların aldığına dikkati çeken Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, imarı tamamlanan mahallelerde yeni yolların açılması ile de Altındağ'ın görüntüsünün tamamen değiştiğini vurguladı. Yeni yol açımlarıyla birlikte asfalt ve kaldırım çalışmalarını da aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Başkan Tiryaki, Altındağ'ın her mahallesine girildiğini, açılan tüm yeni yolların hızla asfaltlandığını, eskiden iki arabanın zor geçtiği yolların bugün 30 metre genişliğinde bulvarlar haline geldiğini söyledi.

ENGELLİLER İÇİN ÖZEL KALDIRIMLAR

Toplumsal duyarlılığıyla adından söz ettiren Altındağ Belediyesi, bu çalışmalar kapsamında engelli vatandaşları da göz ardı etmedi. Özellikle görme engelli vatandaşlar için kaldırımlara yerleştirilen tretuvar taşları, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor.

Altındağ Belediyesi, engellilere yönelik çıkarılan yasanın gereklerini yerine getirerek ilçe kaldırımlarını da 15 santimetre yüksekliğinde yapıyor.

ALTINDAĞ DAİMA İLERİ GİDECEK

Tretuvar çalışmalarının Altındağ'ın genelinde devam edeceğini belirten Başkan Tiryaki sözlerine şöyle devam etti: "Altındağ Belediyesi olarak ilçeyi her zaman ileri taşıma amacındayız.

Kent estetiğine daha uygun bir Altındağ için gece gündüz çalışıyoruz. Yapılan bu çalışmalar ilçenin gelişmesi açısından büyük önem taşıyor" dedi.

27.02.2015 - Anadolu