*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Tepebaşı’nda Engelleri Kaldır Projesi Gala ile Sona Erdi  (Okunma sayısı 1134 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Tepebaşı’nda Engelleri Kaldır Projesi Gala ile Sona Erdi



Vizyonu, "Barış ve insanlık potansiyelinin en verimli şekilde kullanılması" olan  AİESEC, "Engelleri Kaldır Projesi" kapsamında Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi Engelliler İletişim Merkezi ve  Rehabilitasyon Merkezlerindeki engelli çocuklarla gerçekleştirdiği proje gala etkinliği ile sona erdi.

AIESEC ve Tepebaşı Belediyesi’nin engelli bireylerin hayatlarına farklılık katmak amacıyla gerçekleştirdiği altı hafta süren eğitim programı özel çocukların belki de hayatları boyunca gidemeyecekleri ülkelerden gelen  kültür elçileri ile birlikte hayata daha farklı bağlanmasını ve farklı kültürleri tanımasını sağladı.

Özel  çocukların hayata bakış açılarını değiştirmek ve onları farklı insanlar ile tanıştırmak, engelli öğrencilerin kendi değerlerini, potansiyellerini keşfetmelerini sağlamalarına yardımcı olmak amacıyla çeşitli ülkelerden gelen gençler çeşitli etkinliklerle engelli öğrencilerle vakit geçirdi.

Gönüllülük esasına dayalı gerçekleşen Engelleri Kaldır Projesi, Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleşen gala etkinliği ile son buldu.

Projeye gönüllü olarak katılan ve merkezlerde eğitim alan öğrencilerin birbirinden güzel gösterileri ile farkındalık amacı ortaya konuldu. Galada gerçekleşen ritim, dans, müzik ve drama gösterileri gerçekleştiren engelliler izleyenlerce beğeniyle karşılandı.

AIESEC Eskişehir Başkanı Gamze Yücel proje hakkında bilgi vererek kendilerine destek olan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’a teşekkür etti.

Başkan Ataç, engelli bireylerin özel insanlar olduğunu vurgu yaparak Tepebaşı Belediyesi olarak bu özle insanların sosyal yaşam içerisinde üretmelerini sağlayacak örnek projelere imza attıklarını söyledi.

AIESEC Eskişehir Başkanı Gamze Yücel, desteklerinden dolayı Başkan Ataç’a plaket takdim etti.

26.02.2015 - tepebasi.bel.tr