*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kepez Belediyesi 3 Dönümlük Arsasını Engelliler İçin Bağışladı  (Okunma sayısı 823 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Kepez Belediyesi 3 Dönümlük Arsasını Engelliler İçin Bağışladı



Kepez Belediyesi zihinsel engelli çocuklara okul yapılması için 3 dönümlük arsasını meclis onayıyla Milli Eğitim İl Müdürlüğü’ne bağışladı.

Kepez Belediyesi zihinsel engelli çocuklara okul yapılması için 3 dönümlük arsasını meclis onayıyla Milli Eğitim İl Müdürlüğü'ne bağışladı. Yarısının tamamlandığı okulun Ağustos ayına teslim edileceği kaydedildi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 1 yıl içerisinde 15 okul yatırımını sağladığı ilçeye zihinsel engelli çocuklara yeni bir okul yapılması için harekete geçti. Başkan Hakan Tütüncü, bedensel ve zihinsel engelli çocuklara yönelik okul yapılması için belediyenin Şafak Mahallesi'ndeki 3 dönümlük arsasını, meclisin oluruyla Mili Eğitim'e bağışladı.

AĞUSTOS AYINDA BİTECEK

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü de bağışlanan arsaya bedensel ve zihinsel engelli öğrenciler için 24 derslikli ilkokulun inşaa edildiği bildirildi. Yüklenici firma tarafından ihale bedeli 2 milyon 500 lira olan okulun yapımına başlandı. Firma yetkilileri, kaba inşaatının yüzde ellisini tamamladıkları okulun yapımını, Ağustos ayı içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini bildirdiler. Özel öğrencilere, rehabilitasyon ve rehberlik hizmetinin verileceği eğitim kurumunda, ağaç işleri, el sanatları, yaşam atölyesi, seramik, galoş, müzik, resim gibi çeşitli atölyelerinde olacağı kaydedildi.

Başkan Hakan Tütüncü de, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile Şafak Mahallesi'ne kazandırdıkları okulun, özel öğrencilerin eğitim taleplerinin karşılanmasında önemli bir eksikliği gidereceğini ifade etti. Bedensel ve zihinsel engelli vatandaşların, kamusal hizmetlerden yararlanmasına özel bir önem verdiklerinin altını çizen Tütüncü, özel eğitim okulu ve benzeri eğitim sosyal ve eğitici kurumlarının sayısını artırmak için gayret göstereceklerini kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de özel eğitim okulunu, 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminde hizmete açmayı planladıkları öğrenildi.

23.02.2015 - İHA