*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Beylikdüzü’nde Zihinsel Engelliye 5 Yıldızlı Otel Geliyor  (Okunma sayısı 776 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Beylikdüzü’nde Zihinsel Engelliye 5 Yıldızlı Otel Geliyor



Engelsiz Koşu’nun bu haftaki misafiri Ahmet Bağbekleyen. 1962 yılında Kilis’te dünyaya gelen Bağbekleyen, henüz 6 aylık iken çocuk felci yüzünden engelli oldu. 8 yaşına kadar başkalarının yardımıyla hayatını sürdürdü. 8 yaşında koltuk değneğiyle tanıştı.

Gerisini onun ağzından dinleyelim: “İlk ve ortaokulu Kilis’te okudum. Liseyi İstanbul’da bitirdim.

12 Eylül 1980 ihtilali yüzünden üniversiteye gidemedim. Siyasi atmosfer yüzünden kendime yeni bir yol çizdim. İş hayatına atıldım. 2011-2013 arasında CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı’nda Engelliler Komisyonu’nda başkanlık yaptım. 2014 yerel seçimlerinin ardından Beylikdüzü Belediye Meclis üyeliğine seçildim.”

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu engelliler konusunda oldukça duyarlı. Bağbekleyen’i birikmiş sorunları çözmesi ve yeni projeleri hayata geçirmesi için tam yetki ile donatmış. Bağbekleyen, göreve başlar başlamaz engellilerin hayatını kolaylaştıracak iki güzel çalışmaya imza atmış. Bundan böyle Beylikdüzü’nde yaşayan zihinsel engelli çocuğu olan aileler özel yaşam merkezinde (tam gün ve yarım gün) bakım hizmeti alacak. Böylece engelli aileleri bu merkeze çocuklarını bırakarak tatil yapma imkânı bulacak. Beğeni toplayan diğer uygulama ise parklara koyulan engelli tuvaletleri. Artık engelli tuvaletlerinde bebeği olan aileler çocuklarının bezlerini değiştirebiliyor, mama hazırlayabiliyor. Ayrıca sonda kullanan hastalar burada özel aletler yardımıyla torbasını boşaltabiliyor.

ENGELLİ MUTLU OLACAK

Ahmet Bağbekleyen, “Beylikdüzü’nün nüfusu yaklaşık 270 bin. Saha çalışmalarımıza göre bölgemizde yaklaşık 30 bin civarında engelli kardeşimiz yaşıyor.“ dedi ve ekledi: “Sadece 2 ay önce Sağlık Müdürlüğümüzü kurduk. Bu birimimiz ev ev gezip gerçek engelli sayısını tespit ediyor. Birimimiz daha şimdiden çok güzel işlere imza atmaya başladı. Engelli çocuklar ve yaşlılarımız için doğum günü partileri düzenliyoruz. Rapor alması gereken engelli kardeşlerimizi hastaneye kadar götürüp rapor almalarına yardımcı oluyoruz. Ayrıca otizimli çocuklarımız için burs imkânı sağladık. 20 çocuğumuza spor salonlarında eğitim vererek becerilerini geliştirdik.”

Evet, sevgili okurlar. Ahmet Bağbekleyen engelli kardeşlerim hayata tutunup insanca yaşasın diye uğraş veriyor. Özetle laf değil, iş üretiyor… Dileriz diğer belediyelerde göreve gelen engelli meclis üyeleri de aynı yolu izler… / Cemalettin Gürsoy

22.02.2015 - Millet