*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Röntgen Cihazına Sıkışarak Ölüme Hapis Cezası Açıldı  (Okunma sayısı 796 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Röntgen Cihazına Sıkışarak Ölüme Hapis Cezası Açıldı



Antalya'da asfaltlanmış rögardan kaçmak isterken kaza yapan otomobilden yola fırlayan bir kadın öldü, kızı ağır yaralandı. Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ise başka akılalmaz bir olay yaşandı. Röntgeni çekilen 6 yaşındaki engelli çocuğuna yardım ederken röntgen cihazına sıkışarak hayatını kaybeden Emine Kulan’ın ölümü ile ilgili 2 röntgen teknisyeni ve bir uzman doktora, "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, maktül Emine Kural’ın eşi Çetin Keskin ile birlikte 6 yaşındaki engelli oğlunu 28 Mayıs 2013 tarihinde Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdüğü anlatıldı.

Yapılan muayene sonucunda beden grafisi çekilmesi talebi üzerine çiftin oğullarıyla birlikte radyoloji servisine gittikleri belirtilen iddianamede, radyoloji servisinde görevli olarak bulunan röntgen teknisyeni şüpheli Mehmet Ali G.’in film çekmek üzere hastayı röntgen cihazına aldığı ancak hastanın tek başına ayakta duramadığı için anne ve babadan yardım istediği belirtildi.

RÖNTGEN CİHAZI ANNEYİ ÖLDÜRDÜ

İddianamede, "Anne ve baba hastayı ayakta duracak şekilde tuttukları, bu arada röntgen teknisyeni olan şüpheli Mehmet Ali G’nin de cihazın kumanda edildiği noktada bulunduğu, film çekilirken cihazın yan tarafından bulunan hareketli parçanın hastayı tutmakta olan maktul Emine Kulan’a çarpmak suretiyle ölümüne sebebiyet verdiği anlaşılmıştır” denildi.

İddianamede, şüpheli Mehmet Ali G.’nin röntgen teknisyeni, şüpheli Ahmet Tan C.’nin radyoloji servisinde uzman doktor ve bir diğer şüpheli Remzi Ö.’nün de röntgen teknisyeni olarak hastanede görevli bulunduğu kaydedilerek, şüpheliler Ahmet Tan C. ile Remzi Ö’nün aynı zamanda olayın cereyan ettiği röntgen cihazını, yapılan ihalesi sonucunda muayene ve kabul işlemini gerçekleştiren kişiler oldukları kaydedildi.

‘HAREKET SENSÖRÜ BULUNMAYAN AYIPLI MALI ALDILAR’

İddianamede Ahmet Tan C. ve Remzi Ö.’nün yeterli incelemeyi yapmaksızın hareket sensörü bulunmayan ayıplı malın tam ve eksiksiz olduğuna dair tutanak tutarak teslim aldıkları, bu nedenle olayın oluşumunda kusurlu bulundukları belirtildi.

Röntgen filmini çeken şüpheli Mehmet Ali G’nin de çekim sırasında gerekli özeni göstermediği vurgulanan iddianamede, zamanında cihaza müdahale etmemesi nedeniyle Emine Kulan’ın ölümünden dolayı kusurlu bulunduğu ifade edildi.

Şüphelilerden Ahmet Tan C., sorgusunda aldığı makinanın ihale şartnamesinin koşullarını sağladığını öne sürdü.

1.5 AY TUTUKLU KALDIKTAN SONRA SERBEST BIRAKILDI

Olaydan bir gün sonra, 29 Mayıs 2013 tarihinde tutuklanan 8 Temmuz 2013 tarihinde tahliye edilen şüphelilerden Mehmet Ali G., ise çocuğun ayakta duramadığını, bu nedenle anne ve babasından yardım istediğini belirterek, olayda kusuru bulunmadığını öne savundu. Röntgen teknikeri Remzi Ö., de alınan röntgen cihazında güvenlik sensörü bulunmadığını, ancak hareket sensörü bulunduğunu belirterek, "Benim meydana gelen kaza ile ilgili herhangi bir ilgim ve alakam bulunmamaktadır" dedi.

Şüphelilerin memur olmaları nedeniyle haklarında usulüne uygun olarak ön inceleme izninin verildiği belirtilen iddianamede, şüpheliler Mehmet Ali G., Ahmet Tan C. ve Remzi Ö. hakkında "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

18.02.2015 - DHA