Engelim Üretmeye Engel Değil Projesi
Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Saray Engelsiz Yaşam Merkezi tarafından yürütülen "Engelim Üretmeye Engel Değil" projesi ile zihinsel engelli bireyler tarımsal rehabilitasyon kapsamında eğitim alacak.
Ankara Kalkınma Ajansı'nın 2014 Yılı Sosyal Kalkınma Altyapısının Güçlendirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve Saray Engelsiz Yaşam Merkezi tarafından yürütülen "Engelim Üretmeye Engel Değil" projesinin çalışmaları başladı. Proje ile merkezde yaşayan engelli bireyler tarımsal faaliyetlerde bulunarak ekonomik ve sosyal hayata katılacak. Projede merkezde yer alan sera alanının genişletilerek iyileştirilmesi de öngörülüyor.
Proje çerçevesinde merkezde kalan bireylere yönelik tarımsal mesleki eğitim kazandırılacak. Elde edilecek ürünler satışa sunulacak. Proje ile 40 engelli bireye mesleki sertifikaları da verilecek. Eğitimler çerçevesinde bireyler temel bahçecilik, iç mekan bitkileri yetiştiriciliği, örtü altı sebze yetiştiriciliği konularında uygulamalı dersler alacaklar. Merkez uzmanları, tarımsal rehabilitasyon kapsamında engelli bireylerin sosyal ekonomik hayata katılımını sağlayacak projenin tüm Türkiye'ye model olacağına inandıklarını vurguladılar.
Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık da projeyle ilgili şunları söyledi:
"Bizler Ajans olarak geçtiğimiz Mali destek programında olduğu gibi bu Mali destek programımızda da sosyal kalkınma başlığına yer verdik. Çocuk, genç, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttıracak, onlara artı değerler katacak sosyal kalkınma başlıklı projelere destek vermeye çalışıyoruz. Bu projenin de zihinsel engelli bireylerin üretime ve dolayısıyla sosyal hayata katılmaları yönünde çok önemli olduğunu düşünüyor ve destek vermekten mutluluk duyuyoruz."
09.09.2014 - İHAAnahtar Kelimeler : Size en uygun doğum kontrol yöntemini eşiniz ve doktorunuzla birlikte tartışmalı ve daha sonra karar vermelisiniz Eşlerden birinde hepatit B veya hepatit C mikrobu varsa, cinsel ilişki sırasında prezervatif kullanılması ile hastalığın karşı taraftaki eşe geçmesi büyük ölçüde önlenir. Bu durumu bir kez daha vurgulamakta yarar görüyoruz.