*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Yıldız Sunar’ın Spor Tutkusu "Engel" Tanımıyor  (Okunma sayısı 1093 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Yıldız Sunar’ın Spor Tutkusu "Engel" Tanımıyor
« : Ekim 04, 2014, 10:16:35 ÖÖ »
Yıldız Sunar’ın Spor Tutkusu "Engel" Tanımıyor



Türkiye Tekerlekli Sandalye Kadın Basketbol A Milli Takımı oyuncusu Yıldız Sunar, bedensel engeline rağmen, cesaret isteyen yamaç paraşütü, dalış ve yüksekten atlama gibi spor dallarıyla da ilgileniyor.

Sunar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 yaşında olduğunu ve omuriliğindeki tümör nedeniyle bedensel engelli olduğunu söyledi.

Basketbola 16 yaşında başladığını belirten Sunar, "Arkadaşımın, 'Maç sandalyesine oturur musun' demesinin ardından bir kez oturdum, ardından kalkamadım. Spor benim için bir tutkuya dönüştü. Her branşı vazgeçilmez" dedi.

Sunar, birçok spor dalına merak duyduğunu ifade etti. Profesyonelce basketbol oynadığını, farklı spor dallarıyla da ilgilendiğini dile getiren Sunar, şunları anlattı:

"Lig öncesi ağırlık çalışmalarıyla, 'bench press' dalında iki kez Türkiye şampiyonu oldum. Tandem yani 2 kişilik uçuş olan yamaç paraşütü yaptım. Dalış yapıyorum ve şu anda da dalış branşında yıldız olmak adına dalış eğitimi alıyorum. Ayrıca bungee jumping tutkum var.  Hız tutkum var. Hız derken tamamen spor amaçlı hız."

"Spor yaparak kendimi mutlu hissediyorum"

Sunar, spor yaparken kendisini mutlu hissettiğini söyledi. Tekirdağ Yamaç Paraşütü Kulübü ile Şarköy ilçesindeki Uçmakdere bölgesinde uçuş yaptığını belirten Sunar, şöyle devam etti:

"Yamaç paraşütünün, özgürlüğüme özgürlük kattığını düşünüyorum. En güzeli de özgür olurken, başkalarını özgürlüğünü kısıtlamadan, özgür olduğumu hissetmek. Dalışta aynı şekilde hissediyorum. Denizin derinliklerinde yeni bir dünya, tamamen farklı bir dünya olduğunu görüyorsunuz. Tamamen spora endekslendiğim zaman kendimi çok iyi hissediyorum. Sonuçta mutluluk hormonu salgılıyorsunuz ve ben bunu sporla başarıyorum."

Sunar, herkesin sporun farklı dallarıyla ilgilinebileceğini ifade ederek, "Branş hiç önemli değil. Yüzme olur, basketbol olur, voleybol olur. Sporla beraber sosyal iletişiminiz güçleniyor. Her şehirde yeni arkadaşlar edinebiliyorsunuz. Onun dışında başarı elde ettikçe, öz güveniniz artıyor" diye konuştu.

05.09.2014 - AA