*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Türkiye Engelli Okçuluk Şampiyonası'nın Ardından  (Okunma sayısı 1657 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Türkiye Engelli Okçuluk Şampiyonası'nın Ardından
« : Mart 12, 2014, 10:27:59 ÖÖ »
Türkiye Engelli Okçuluk Şampiyonası'nın Ardından



Şampiyonaya Denizli'den katılan 5 sporcudan 2'si madalya kazandı 2 sporcu, Avrupa Şampiyonası için milli takımın hazırlık kampına davet edildi.

Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Denizli'de okçuluğun çok önemli bir noktaya geldiğini belirterek, şampiyonada madalya kazanan sporcuların önemli bir başarıya imza attıklarını söyledi.

İbanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, engelli okçuların 7-9 Mart tarihlerinde Ankara'da yapılan Türkiye Salon Okçuluk Şampiyonasına 5 sporcu ile katıldıklarını, 2 sporcunun derece yaptığını hatırlattı.

Okçuluk branşında son zamanlarda aldıkları başarılı sonuçlarla dikkat çeken sporcuların arasına engelli okçuların da katılmasının kendilerini sevindirdiklerini ifade eden İbanoğlu, "Okçulukta sporcuların odaklanma, iyi çalışma, fiziksel ve psikolojik yönleriyle güçlü olması gerekir. Son dönemlerde spor branşlarında engelli sporcu sayısı her geçen gün artıyor. Denizli'de okçuluk çok önemli bir noktaya geldi. Şampiyonada madalya kazanan sporcularımız önemli bir başarıya imza atıyor. Okçulukta derece yapan ve milli davet alan sporcularla gurur duyuyoruz" dedi.

Okçuluk Federasyonu Denizli İl Temsilcisi Nursen Çokak da makaralı ve klasik yaylarda Murat Turan, Abdullah Yorulmaz, Gülsen Erbay, Doğan Çınar ve Murat Soncu'nun ilk kez katılmanın verdiği hırs ve heyecanla iyi bir yarış çıkardığı dile getirerek, erkeklerde Abdullah Yorulmaz ve bayanlarda Gülsen Erbay'ın kategorilerinde Türkiye üçüncüsü olduğuna işaret etti.

Milli takıma 2 sporcu daha davet edildi

Çokak, Denizlili Okçular Hüseyin Aykan Kurucan, Ahmet Bacak, Samet Can Yakalı ve Mine Yalçınkaya'nın Olimpiyat Oyunları Milli Takım Hazırlık Kampı bulunduğunu belirterek, bu sporcuların ardından Abdullah Yorulmaz ve Murat Turan'ın da İsviçre'de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası için milli takımın hazırlık kampına davet edildiğini kaydetti.

12.03.2014 - AA