*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: YÖK'ün Engelli Hassasiyeti Resmi Gazete'de Yayımlandı  (Okunma sayısı 1108 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
YÖK'ün Engelli Hassasiyeti Resmi Gazete'de Yayımlandı
« : Şubat 16, 2014, 03:35:00 ÖÖ »
YÖK'ün Engelli Hassasiyeti Resmi Gazete'de Yayımlandı



Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın (YÖK) "Yükseköğretim Kurumları Özürlüler Danışma ve Koordinasyon Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
Buna göre "Yükseköğretim Kurumları Özürlüler Danışma ve Koordinasyon Yönetmeliğinin" adı, "Yükseköğretim Kurumları Engelliler Danışma ve Koordinasyon Yönetmeliği" şeklinde değiştirildi. Yönetmelikte yer alan "Özürlü" ifadelerinin tümü de "Engelli" olarak değiştirildi.
 
Yönetmelikte yapılan diğer değişikliklere göre ise, Yükseköğretim kurumları tarafından eğitim öğretim işlerinden sorumlu bir rektör yardımcısı başkanlığında ve sorumluluğunda, engelliler alanında uzmanlaşmış veya özel eğitim alanına yakın alanda uzmanlaşmış koordinatör öğretim elemanları veya yardımcıları ile ilgili daire başkanlıkları, fakülte, yüksekokullar ve enstitülerin görevlendireceği yönetici veya akademik kişilerden seçilmiş temsilcilerden oluşan, engelli öğrencilerin idari, fiziksel, barınma ihtiyaçları ile sosyal ve akademik alanlarla ilgili ihtiyaçlarını tespit etmek ve bu ihtiyaçların karşılanması için yapılması gerekenleri belirleyip, yapılacak çalışmaları planlamak, uygulamak, geliştirmek ve yapılan çalışmaların sonuçlarını değerlendirmek üzere, doğrudan rektörlüğe bağlı engelli öğrenci birimleri oluşturulacak. Yükseköğretim kurumları bu birimlerin amaçlarını gerçekleştirebilmeleri için gerekli olan kaynağı bütçelerinden tahsis edecekler. Birimlerin çalışma usul ve esasları yükseköğretim kurumlarınca belirlenecek.
 
Yönetmelik bugün itibariyle yürürlüğe girdi.
 
14.02.2014 - ANKA


Anahtar Kelimeler : Kayseri ortapedik engelliler