*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Mansur Yavaş Engellileri Ziyaret Etti  (Okunma sayısı 1266 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Mansur Yavaş Engellileri Ziyaret Etti
« : Şubat 08, 2014, 02:19:07 ÖS »
Mansur Yavaş Engellileri Ziyaret Etti



CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Gören Kalpler Eğitim Derneği ve Engelli ve Aileleri Çalışma Grubunu ziyaret etti. Yavaş, engellilerin sorunlarını ve projelerini dinledi. Yavaş; Ankara’da engellilerin hayatın her alanında olması gerektiğini söyledi. Engellilerin kendi hayatlarını devam ettirebilecekleri fiziki ve sosyal imkanların belediyeler tarafından sağlanması gerektiğine değinen Mansur Yavaş: “Hükümetin bir şekilde devreye girip bazı şeylere yasal müeyyide koyması gerekiyor. İşyerlerinde çalıştırılması gerekli olan engelli sayısının yüzde 2’lerden yüzde 30’lara, yüzde 40’lara çıkartılması gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.
 
Belediye Başkanı seçilmesi halinde kurumsal olarak engelli bireylerin her türlü sorunlarına projeler üretebilecek, onların kolaylıkla ulaşabileceği bir birim oluşturacaklarını belirten Mansur Yavaş: “ Engellileri toplum içerisinde eşit yurttaş olarak gören, onlara “siz engellisiniz” muamelesi yapmayan, toplumun içinde her alanda birlikte yaşadığımız, ulaşımda engelli taksilerinin yer alacağı çalışmaların yapılmasını sağlayacağız. Ankara’da en büyük problem yönetim problemidir. Bugüne kadar karşısındakini dinlemeyen, hor gören, küçümseyen hep ötekileştiren bir bakış açısı hüküm sürdü. 30 Mart’tan sonra Ankara’yı ortak akılla yöneteceğimiz” dedi. Gören Kalpler Eğitim Derneği ve Engelli ve Aileleri Çalışma Grubu Başkanı Erol Sayyıdan da bir an önce engellilere ve ailelerine ulaşılması gerektiğini vurgulayarak, hayatın ve üretimin içerisinde yer almalarının sağlandığı takdirde kendiyle barışık, mutlu, üretken ve topluma örnek olan engelli bireyler olacağını söyledi.
 
31.01.2014 - Anayurt


Anahtar Kelimeler : Penceremin demirlerine konan kuşlar.Söyleyin beni yakıp kavuran birimi var?.Yoksa boşunamı kabarıp coşuyorum?.Yüreğimi kavuran ey mazlum.