*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: TEDAY Başkanı İlimdar Boztaş’tan ÖMSS Hakkında Açıklama  (Okunma sayısı 1237 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
TEDAY Başkanı İlimdar Boztaş’tan ÖMSS Hakkında Açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kapsamında bir süredir, 3. ÖMSS atamalarının yapılması yönündeki girişimler sonuç verdi.

Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği TEDAY Genel Başkanı İlimdar BOZTAŞ yaptığı açıklamada 1620 engelli işsizimiz daha memur oluyor. Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk ÇELİK ve Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali KUMBUZOĞLU ile engelli memur kadroları hususunda bir araya gelerek atamalar için görüşmeler başlattıklarını boş kadrolara gerekli atamaların yapılmasını talep ettik. Bu konuda ilgililerle çalışmalar başlattık konuyu Türk sağlık sen,Türk kamu sen ve TEDAY derneği kapsamında oluşan heyetimizle birlikte adım adım takip ederek sonuçlandırdık.

Boztaş, kadroları aldık. 1620 engelli işsizimiz 27 Ocak’ ta tercih yaparak işlerine kavuşacaklar. Atamaların hemen ardından ise 27 Nisan’da EKPSS ile 2 yıl geçerliliği olan sınav yapılacak gelişmeler güzel. sosyal medyada tepkileri izliyoruz. Açıklanan kadro sayısı küçümseniyor, oysaki oda yoktu. 1620 kadro elde edilmiştir. Orta öğretim kadroları biraz düşük kalmışsa da çok da kötü değildir. Burada bir eksiklik varsa da oda ilköğretim mezunlarının kura atamaları dikkate alınmamıştır, dileğimiz tabi ki kadroların yükselmesidir, bu meyanda da girişimlerimiz sürmektedir. diyen BOZTAŞ 27 Ocak tercihlerin de girecek olan ÖMSS adaylarına seslenişte bulundu. Şu anda ön lisans ve lisans mezuniyetlerini eline alan 2012 ÖMSS’ ye ortaöğretim mezunu olarak girmiş engellilerin tercih yapmamalarını şanslarının 27 Nisan’ da ki sınavda daha yüksek olacağını lise düzeyinde tercih yapılsa bile 4- 5 ay sonra benim hakkım hizmetli kadrosumu bunun için mi üniversite okudum diyecek Nisan sınavlarına eğilim göstererek lise kadroları ziyan edilecek bu durumda da bilinçli hareket edilmesi gereklidir. Okuduysa hakkı olan kadrolara talip olunmalıdır. Sınavlar yaklaşıyor yeni dönemlerin kadroları lisans ve ön lisans şeklinde daha fazla olacağı görülüyor.

YÖK Üniversite taban puanlarını 100’e çekmiş bu durumda önümüzde tıkanıklık gibi bir durum söz konusu değildir, diyerek son düzenlemelerde emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ederek engelli memur adaylarına başarılar diledi.

16.01.2013 - e-ha

Anahtar Kelimeler : KAYSERİ GÖNÜLLÜ EĞİTİMCİLER DERNEĞİ: SERÇEÖNÜ, kocasinan Kayseri