*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Mesleki Hastalıklara Karşı Raylı Sandalye Çözümü  (Okunma sayısı 2037 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Mesleki Hastalıklara Karşı Raylı Sandalye Çözümü
« : Ocak 13, 2014, 02:48:53 ÖS »
Mesleki Hastalıklara Karşı Raylı Sandalye Çözümü



Antalya'nın Finike İlçesi'nde kuru temizleme işi yapan 43 yaşındaki Nihat Korkmaz, uzun süre ayakta çalışılmasından kaynaklı mesleki hastalıklara karşı raylı sandalye çözümünü üretti. Ütücü, berber gibi ayakta çalışanlar için özel raylı sandalye tasarlayan Korkmaz, Türk Patent Enstitüsü'ne başvurarak buluşunu tescil ettirdi.
 
Raylı sandalyeyi geliştirmeden önce sürekli ayakta durarak ütü yaptığını, bu nedenle sağlık sorunları yaşamaya başladığını belirten Nihat Korkmaz, işini oturarak yapma çözümünü ararken projenin ortaya çıktığını söyledi. Bu projenin bedensel engelli vatandaşlara da çalışma imkanı yaratacağına dikkati çeken Korkmaz, kuru temizleme, kuaför ve tekstil atölyeleri ile ayakta çalışılan diğer sektörlerde raylı sandalyenin rahatlıkla kullanılacağını dile getirdi.
 
BERBER RAYLI SANDALYE İLE ŞOV BİLE YAPIYOR
 
Kendisi için ürettiği sandalyenin rahatlığını gördükten sonra berberler için de farklı bir model planladığını anlatan Korkmaz, bu sistemle oturur vaziyette rahat çalışılabileceğini kaydetti. Berberlerin, hareket kabiliyetini sınırlamayan sandalyeyi kaydırma yöntemiyle, saç yıkama dahil saç kesimi, tıraş gibi işlerin yapılabildiğini belirten Korkmaz, "İlçede bu sandalyeyi kullanan berber arkadaşımız işini yaparken şov bile yapıyor" dedi.
 
MALİYETİ DÜŞÜK
 
Raylı sandalye aksamını hareket ettirmek için enerjiye ihtiyaç olmadığını vurgulayan Nihat Korkmaz, yaklaşık maliyeti 400- 500 TL civarında olan raylı sandalyenin, endüstriyel üretimle daha uygun fiyatlarla yapılıp piyasaya sunulabileceğini söyledi.
 
Tasarladığı raylı sandalyenin patentini aldığını ayrıca Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na başvurarak destek talep ettiğini anlatan Korkmaz, yalnızca devletten değil belediyeler ve işadamlarından da bu projeye sahip çıkmalarını istedi.
 
09.01.2014 - DHA


Anahtar Kelimeler : HULUS HANIMLAR DERNEĞİ: SEYİTGAZİ, melikgazi , Kayseri