*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Saatine Basan Yaşlı ve Engelliye Yardım  (Okunma sayısı 1344 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Saatine Basan Yaşlı ve Engelliye Yardım
« : Kasım 26, 2013, 01:51:39 ÖS »
Saatine Basan Yaşlı ve Engelliye Yardım

Yaşlılar ve bedensel engellilere büyük kolaylık... İlk defa Ankara'da hayata geçirilecek olan Yaşam Destek Merkezi'yle kolye veya saatindeki bir tuşa basarak yardım isteyebilecekler.

Ankara Valiliği tarafından Türkiye'de ilk defa Ankara'da hayata geçirilecek olan Yaşam Destek Merkezi, Güngörmüşler Konağı'nda anlatıldı. İleri yaştaki vatandaşların ve bedensel engellilerin evde bakımı için üretilen elektronik sistem, ihtiyaç sahiplerini 7 gün 24 saat güvende hissettirecek. Saat ya da kolye takılarak takip edilen vatandaşlar, herhangi bir sorunla karşılaştığında bir tuşla Yaşam Destek Merkezi'ne ulaşabilecek.

EKMEK İSTEYEN BİZİ ARIYOR

Ankara İl Vali Yardımcısı Turan Atlamaz hizmet için "Sistemimiz kalabalık bir çalışan', grubuyla oldukça hızlı ve güvenli bir şekilde çalışıyor. Bizim kültürümüzde bakım evi ya da huzur evi yok. Bunun için de evde yalnız kalmak zorunda kalan yaşlılarımıza ve ihtiyaç sahiplerimize dost elimizi uzatıyoruz. Kışın çok kar yağdığı için ekmek alamayan bir teyzemizin ekmek için bizi araması, aslında sistemin samimiyetini ve işlevselliğini açıklayan en önemli olay diyebiliriz" dedi.

BÜYÜKLERİMİZİN YERİ ÇOK FARKLI

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna da "Ankara Valiliğimize uygulamaya koyduğu bu önemli sistem için öncelikle çok teşekkür ediyorum. Hükümetimizin dost elinin bir uzantısı olan bu uygulamayla ihtiyaç sahiplerimiz hem güvende olacak hem de ihtiyaçları karşılanacak. Bizim kültürümüzde büyüğümüzün yeri çok farklıdır. Onlar her zaman başımızın tacı, bizler onlara ne kadar hürmet gösterir ve nasıl bakarsak gelecek neslimiz de bize aynı özveri ve hürmetle bakacaktır" diye konuştu.- Akşam

Anahtar Kelimeler : KAYSERİ 'de Emanete ihanet etmeyin.. Tuba Öztürk  ömrüm ömerim sıradışı