*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Yürüyemeyen Öğretmenlerinin Ayağı Oldular  (Okunma sayısı 1315 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Yürüyemeyen Öğretmenlerinin Ayağı Oldular
« : Kasım 25, 2013, 04:10:54 ÖS »
Yürüyemeyen Öğretmenlerinin Ayağı Oldular



Buca Gazi Ortaokulu'nda görevli Türkçe öğretmeni 31 yaşındaki Arık, üniversite son sınıfta geçirdiği kaza sonrası bacağının kırıldığını, hastanede yanlış alçılama nedeniyle kırılan kemiğinin yanlış kaynadığını ve ayağının görevini yerine getiremez duruma geldiğini anlattı.
 
Yaklaşık 4 yıl önce göreve başladığını söyleyen Arık, ayağı nedeniyle öğretmenlik yapmasına bir engel bulunmadığını belirtti. Arık, "Ayağımı değil kafamı kullanıyorum öğretmenlik yaparken" dedi. Arık, okulun engelli rampasının kendisinin göreve başlamasından sonra yapıldığını anlatarak, fiziksel şartların kendisi için uyumlu hale getirildiğini, sınıfının da giriş kattan seçildiğini söyledi. Arık, okulda engeliyle ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamadığını belirterek, şöyle konuştu:
 
"Öğrencilerim de bana yardımcı oluyor. Okulun üst katında bir işim olursa ayaklarım çocuklarım oluyor. 120 öğrencinin dersine giriyorum, hepsi de gönüllü olarak bana yardım ediyor. Öğrencilerle zaman geçirirken, ders anlatırken tekerlekli sandalyede olduğumu unutuyorum. Kendimi engelli olarak görmüyorum zaten. Yaptığım işe bir engeli yok. Beynimi, ellerimi, çenemi kullanıyorum derste. Ayaklarımı kullanmam gereken yerde 120 tane ayağım var. O yüzden bir engelim yok."
 
Vermek İstediğim Mesaj Ortada
 
Öğretmen olarak öğrencilerine vermek istediği mesajın onların gözü önünde olduğunu anlatan Arık, "Çocuklara vermek istediğim mesaj var, bana biraz bakarlarsa mesaj ortada. Kimin başına ne zaman, ne geleceği belli değil. Başımıza gelenlerin, bizi hayata küstürmek yerine kamçı olması gerekir. Her alanda herkes en iyi olamaz ama bir alanda en iyi olabilmek mümkün" dedi.
 
Onun için sıkıntı yoksa bizim için niye sıkıntı olsun ki?
 
Halil öğretmenin 6’ncı sınıftaki öğrencilerinden İpek İrem Devrik de öğretmenini ilk gördüğünde şaşırdığını, tanıdıkça sevdiğini söyledi. Onunla ders işlemenin çok keyifli olduğunu belirten Devrik, onun gibi bir öğretmen olmak istediğini söyledi. Devrik, öğretmeninin tekerlekli sandalyede olmasının derslerde sıkıntı yaratmadığını anlatarak, "Onun için sıkıntı olmazsa bizim için niye sıkıntı olsun ki?" diye konuştu.- AA


Anahtar Kelimeler : sağlık bütçelerini tehdit eden bulaşıcı olmayan kronik hastalıklar (kalp-damar hastalıklar, tansiyon yüksekliği, şeker hastalığı ve kronik böbrek hastalığı vs) bulaşıcı hastalıkların yerini almıştır. İnfeksiyon hastalıklarına bağlı ölümlerin gelecek 10 yılda %3 kadar azalacağı tahmin