İlk Engelli Asansörü Ziraat Bankası Üçkapılar Şubesinden
Antalya'daki bankaların birçoğu engelli erişimine uygun şartlarda hizmet veremez iken, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Ziraat Bankası Üçkapılar Şubesi, tekerlekli sandalyeli vatandaşlar için özel olarak tasarlanmış engelli asansörü ile engelli mudilere hizmet veriyor. 2005 yılında çıkarılan Özürlüler Yasasına göre kamu kurum ve kuruluşlarına, yaya geçitleri, resmi yapılar, yeşil ve spor alanları gibi alt yapıların engellilerin erişilebilirliğine uyumlu hala getirilmesi gerekiyor. Türkiye Bankalar Birliği geçtiğimiz yıl ilgili kurumlarla yaptığı toplantının ardından bankaların engelsiz hale getirilmesi konusunda bankalara, "banka çalışanlarının işaret dilini öğrenmelerinin teşvik edilmesi, şube girişlerine rampaların yapılması, bankoların yüksekliklerinin engellilere göre düzenlenmesi, şube içi ve şube dışı ATM'lere erişim için zemin üzerinde yönlendirmeye yarayan, yönlendirici ve uyarıcı, hissedilebilir malzeme kullanılması, ATM'lerin üzerindeki açıklama etiketlerinin braille alfabesi ile donatılması" gibi tavsiyelerde bulunmuştu. Bu tavsiyeler ne yazık ki Antalya'daki bankaların birçoğunda dikkate alınmadı. Bugüne kadar sadece, Kalekapısı'ndaki Yapı Kredi Bankası şubesi kısa boylu ve cüce vatandaşlar için uygun bir ATM cihazını devreye sokarken, Atatürk Caddesi'ndeki Ziraat Bankası da engelli asansörünü hizmete soktu. Engelliler, kendilerine değer verilmediğinden dert yanarak bankaların ve diğer resmi kurumların kendileri için uyumlu çalışmalar yapmalarını istiyorlar.- Antalya Akdeniz Güncel Anahtar Kelimeler : Ben tanımam keder tasa... Yılgınlığı boğdum yasa... Sevdanı at okyanusa... Beni ara bul de yeter...