*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Afyon’da Engellilere Su Faturalarında Yüzde 50 İndirim  (Okunma sayısı 1795 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Afyon’da Engellilere Su Faturalarında Yüzde 50 İndirim
« : Kasım 08, 2013, 02:48:14 ÖS »
Afyon’da Engellilere Su Faturalarında Yüzde 50 İndirim



Afyonkarahisar Belediyesi, engellilere dağıttığı 330 adet akülü araç sonrasında, evi 200 metrekareden küçük olan engelli vatandaşlardan emlak vergisi almama, su faturalarında ise yüzde 50 indirim yapma kararı aldı.
 
Afyonkarahisar Belediyesi Başdanışmanı Abdülkerim Çalışkan, engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için projelerin devam ettiğini söyledi. Çalışkan, engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için sarı çizgi olarak da bilinen iz-taştan, parklara engellilere yönelik oyun parkları kurma ve engellilerin ulusal ve uluslararası spor aktivitelerine katılma ve desteklenmesi gibi bir dizi faaliyeti yaşama geçirdiklerini söyledi. Çalışkan, yol ve kaldırımlarda yaptığı çalışmanın ardından parklarda engellilere yönelik oyun gurupları koyduklarını anlattı.
 
Çalışkan, "Bildiğimiz gibi emlak vergisinde tek evi olan engelliler 200 metrekareden küçükse emlak vergisi ödemiyor. Su faturalarında yüzde 50'lik bir indirime gittik. Yine geçen yıllarda bin engellimizin ağız taraması bir derneğimizle işbirliği halinde yapıldı. 50'ye yakın engelli sporcu şu anda belediye bünyesinde destekleniyor. Otistik bir engellimiz Avrupa şampiyonu ve dünya üçüncüsü oldu. Buda bizi mutlu ediyor." dedi.
 
"330 ADET AKÜLÜ ARAÇ DAĞITTIK"
 
Çalışkan, yurt dışında yaşayan Afyonluların desteğiyle 330 adet akülü araç alıp dağıttıklarını da dile getirdi. Çalışkan, "Yine yurt dışındaki Afyonlu yurttaşlarımızın büyük destekleri var. 330 adet akülü araç dağıttık mesela. Çok yüksek maliyetli araçlar bunlar. Ancak sağolsun yurt dışındaki hemşehrilerimizin desteğiyle bunları alıp dağıttık. İş adamlarımızın, belediyemizin büyük gayretleri oldu. Siirt ve Antalya'ya bile verdik. Bunlarla ilgili akü şarj istasyonları kurduk." diye konuştu.- Cihan


Etiketler : Uzman Tv'de sunduğu, bir kızı tavlamada gerekli olan her şey burada 25 dersten oluşuyor ve Dış görünüşün nasıl olmasından tutun, ilk bakışta etkileme taktikleri, çıkma teklifinin nasıl yapılması gerektiği, ilk buluşmada ne yapmak gerektiği, Kesin Başarı İçin Taktikler, Onun sizi arzulamasını