*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler; “AKP Engellileri Engelliyor!”  (Okunma sayısı 1407 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler; “AKP Engellileri Engelliyor!”



“Devletin en önemli görevlerinden; biri engellileri rehabilitasyon ve spor merkezleri ile yaşamın tam merkezine çekmek. Bu eksiklik AKP’yi yürüttüğü politikalar nedeniyle engelli sömürüsü yapan bir iktidar olarak tarihe geçirecek.”
 
İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Uluslararası Engelsiz İzmir Kongresine katılarak AKP’nin engellileri engellediğini ve engelli sömürüsü yaptığını söyledi. Güler burada yaptığı konuşmada, “Devletin en önemli görevlerinden; biri engellileri rehabilitasyon ve spor merkezleri ile yaşamın tam merkezine çekmek. Bu eksiklik AKP’yi yürüttüğü politikalar nedeniyle engelli sömürüsü yapan bir iktidar olarak tarihe geçirecek.” diye konuştu.
 
İlk kez düzenlenen kongrede kırmızı bayrak uygulaması başlatıldı. Engelli dernekleri, mimarlar, doktorlar tarafından bir heyet kurularak kırmızı bayrak uygulamasının teknik şartnamesi hazırlandı. Bütün özel ve kamu kuruluşlarının bu heyete başvurarak inceleme talep etmesi ve binaların engelliler için teknik anlamda uygunluğun denetlemesi amaçlandı. Uygulama sonucunda kırmızı bayrak alan kamuya açık binaların engelli erişilebilirliği açısından her türlü donanıma sahip olacağı belirtildi. Bu çalışmalar ile Türkiye’de kırmızı bayrak uygulamasının başladığı ilk şehrin İzmir olduğunun altı çizildi. Uluslararası camiadan yoğun katılımın gözlendiği kongrenin geleneksel hale geleceği de vurgulandı.
 
-“Brezilya’dan umut getirdin”-
 
Uluslararası camia tarafından da dikkatle izlenen Engelsiz İzmir Kongresine katılan İzmir Milletvekili Güler, engelli sporcular ile tenis oynadı. Engelli yurttaşlar için farkındalık yaratmaya çalışan dünyaca ünlü tenis sporcusu Samanta Bullock tenis oynayan Güler, Bullock’a hitaben “Brezilya’dan buraya umut getirdin, başarı getirdin. Engelsiz İzmir 2013 kongresine yaptığın katkılardan dolayı teşekkür ederiz” dedi.
 
İzmir’in Türkiye’nin Dünya’ya açılan en önemli kapılarından biri olduğunu belirten Güler, “Engellilerimiz Türkiye’yi uluslararası kongre ile İzmir’den Dünya’ya bağladı. Önümüzdeki dönemlerde bu kongre daha fazla destek görecek ve böylece Türkiye engellilik sorununu uluslararası dayanışma ile aşacak. Bu sorun yalnızca Türkiye’de aşılmayacak Dünya’ya da örnek oluşturacaktır. Organizasyonu gerçekleştirenleri tüm kalbimle kutluyorum ve her türlü çalışmalarında destek olma sözü veriyorum” dedi.
 
-“AKP engelli sömürüsü yapıyor!”-
 
AKP tarafından izlenen engelli politikalarını sert bir dille eleştiren Güler, “Türkiye’deki engeli politikası hak temelli değil AKP hükümeti tarafından bir tür sadaka kültürüne üzerinden yürütülüyor. AKP hükümeti engelliyi evde bakım yoluyla eve kapatmak istiyor. Geçim zorlukları çeken ailelere engelliler için ödediği paralarla evden dışarı çıkamaz hale getirmiş durumda. Oysa devletin en önemli görevlerinden; biri engellileri rehabilitasyon ve spor merkezleri ile yaşamın tam merkezine çekmek. Bu eksiklik AKP’yi yürüttüğü politikalar nedeniyle engelli sömürüsü yapan bir iktidar olarak tarihe geçirecek. Biz CHP olarak bu tarihi sileceğiz ve onun yerine engellileri üretken, sahip oldukları yaratıcılığı dışa vuran toplumun organik parçası haline getireceğiz” dedi.
 
-Haklar yönetmeliklerle geri alınıyor-
 
İzmir Milletvekili Güler Engelli hakları konusunda yaptığı konuşmayı şöyle sonlandırdı; “Türkiye’de engellilere kanunlarla verilen haklar ne yazık ki yönetmeliklerle geri alınıyor. Birçok özel sektörde engellilerin istihdam edilmesi ile ilgili sıkıntı yaşanıyor. Belirli bir sayıda engelli çalıştırması gereken kurum devlet tarafından konulan komik cezaları ödüyor ve engelli yurttaşlarımızı çalıştırmıyor. Engeliler için kamuda açılan sınavlarda engelli yurttaşlarımıza birçok engel çıkarılıyor. Engelli yurttaşlarımız için açılan kamu sınavlarının bir düzenlemeye ihtiyacı olduğu ortada. Engelli yurttaşlarımıza engel olmaktan vazgeçmeliyiz.”
 
-Sadaka değil hak temeli üzerinde yürüyen politikalar istiyoruz-
 
Kongrenin düzenlenmesine katkı sağlayan Funda Doğan Kapukıran ve Metin Çınar ise “Engellilerin yaşadığı sorunlarla ilgili artık engelli yurttaşlarımızın da görüşlerinin alınmasını istiyoruz. Engelli vatandaşlarımızı kapsayan ve 3 ayda bir değişen yasalar da istemiyoruz. Engelli vatandaşlarımız sadaka karşılığında evlere kapatılması sadece onlara verilen bir cezadır. Biz sadaka değil hak temeli üzerinde yürüyen politikalar istiyoruz.” dedi.- chp.org.tr


Etiketler : bölümde özellikle okunması ve tekrarlanması kolay metinler kullanılmıştır. Bu türden metinler hızlı okuma ve tarama yeteneklerini geliştirerek beynin bilgi işleme hızını Bu tekniğe göre her arttırmaktadır.Okuma alıştırmalarında Yavaş-hızlı-orta tekniği kullanılmaktadır. okuma alıştırması önce