*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Diyarbakır’da Asansörler Görme Engelliler İçin Düzenleniyor  (Okunma sayısı 1363 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Diyarbakır’da Asansörler Görme Engelliler İçin Düzenleniyor



Diyarbakır'daki asansörlerde bulunan kontrol panellerinin üzerinde braille alfabesi kullanılıyor. Engellilerin önündeki engeller yapılan değişikliklerle bir bir kaldırılıyor. Artık görme engelliler tek başına asansöre binerek istediği kata rahatlıkla gidebilecek.
 
Asansör firma sahipleri, yaptıkları değişikliklerin mecburi olduğunu ifade ederek, "Bizlerinde yenilikler yapması gerekiyordu. Aslında mecburi olmasa bile bizler bunu yapacaktık. Hayatımızın her anında, her zamanında engelli vatandaşlarımızı düşünmek zorundayız. Onların yerinde bizlerde, bizim de çocuklarımız olabilirdi. Aslında şartlar yerine geldiğinde engel denen birşyey olmadığını görebiliyoruz" diye konuştular.
 
HER YERDE DÜŞÜNÜLÜYORLAR
 
Türkiye'nin tüm şehirlerinde mevcut fiziki şartların engelli erişimine uygun hale getirmek amacıyla başlatılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda asansörlerde bulunan kontrol panellerinde, oda numaralarında, umumi tuvaletlerde ve buna benzer yerlerde işaretler kabartmalı ve Braille alfabesi kullanılarak sağlanıyor.
 
DUYARSIZ VATANDAŞLAR ENGEL OLUYOR
 
Engelli vatandaşlar durumdan memnun olduklarını, kamunun engellilerin önündeki engellerin kaldırılması amacıyla üzerine düşen görevi yerine getirdiğini belirterek, "Fiziki şartlar tam manasıyla olmasa da her geçen gün iyiye gidiyor. Bu durum bizlerin dezavantajlı pozisyonlarımızı avantaja çevirmesi lazım ancak duyarsız vatandaşlar yüzünden bunu yeterince kullanamıyoruz.
 
Artık bizim için bir yerden bir başka yere ulaşmadaki sıkıntılar neredeyse yok denebilecek kadar az ancak, fiziki koşullar ile birlikte insanları engellerin nasıl yok edileceği üzerine eğitim verilmelidir. Bizlerinde bu dünyada yaşamaya çalıştığını bilmeleri gerekiyor" diye konuştular.- Öz Diyarbakır


Etiketler :Örnek 2: Periferik ve Merkezi Görme Alanı Defekti Şekil 6’da görme alanı gösterilen travmatik optik nöropatili hastanın, hem santral 10 derecelik alanda, hem parasantral 10-60 derecelik alanda alt yarının tamamını ilgilendiren kayıp yanında, sağ gözde üst sol kadranın alt yarısı da