*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli İşçi 13 Gündür Hakları İçin Direniyor  (Okunma sayısı 1374 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli İşçi 13 Gündür Hakları İçin Direniyor
« : Ekim 13, 2013, 11:53:55 ÖÖ »
Engelli İşçi 13 Gündür Hakları İçin Direniyor

Mersin Silifke Devlet Hastanesi'nde "İdari amire ve işverene ahlaki itaatsizlik" gerekçesiyle işten çıkarılan Ayla Bilmez, haksız şekilde çıkarıldığı işine geri dönmek için hastane önünde kurduğu direniş çadırında 13 gündür direniyor.

Silifke Devlet Hastanesi'nde temizlik işlerini yürüten taşeron firmada 11 yıldır işçi olarak çalışan Ayla Bilmez, yıllık izinde olduğu sırada "İdari amire ve işverene ahlaki itaatsizlik" suçlamaları ileri sürülerek geçtiğimiz Eylül ayında işten çıkarıldı. Yaptığı bütün girişimlere rağmen işe geri dönemeyen Bilmez, işe geri dönmek için hastane önünde kurduğu direniş çadırında taleplerini içeren pankartlarla 30 Eylül'den bu yana direniyor. Bilmez, asılsız suçlamalarla haksız bir şekilde işten çıkarıldığını belirterek, şunları anlattı: "11 yıldır çalıştığım temizlik şirketinden çıkarılma sebebi olarak bana 'idari amire ve işverene ahlaki itaatsizlik' olarak bildirildi. Tüm taşeron işçilerde olduğu gibi benim de 11 yıllık hizmet süremde kullanmadığım yıllık izinler iş müfettişi tarafından tespit edildi. Daha sonra kullanmadığım izinler kullanılmış gibi gösterilmek istendi. Hiçbir kazanımımız olmadan izin haklarımızdan feragat ettiğimizi gösteren bir belge imzalamamızı istediler. Ancak ben bunu reddettim ve üzerime bununla ilgili çok baskı uyguladılar. Defalarca sürgün edildim. Yüzde 54 engelli raporum olmasına rağmen 4 kişinin yaptığı işi tek başıma yapmamı istediler. Ben hakkımı yasal yollardan aradıkça üzerimdeki baskı daha da arttı. Öyle ki şirket sorumlusu beni tartaklamaya bile kalkıştı. Tüm bu baskılara direnip Güvenlik İş Sendikası'na üye olmuştum. İşten atmakla yetinmeyip bir de karalama kampanyası başlattılar. Ben de bu karalama kampanyasına ve haksız yere işten atılmama karşı hastane önüne çadır kurarak işim ve onurum için direnmeye başladım." - DİHA

Etiketler : 18 ) Her türlü engelliliğin önlenmesi konusunda girişimde bulunur ve bu hususta kamuoyu oluşturur.