*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelsiz Esenler Buluşmaları ile Engelli Konulu Seminerler  (Okunma sayısı 1648 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelsiz Esenler Buluşmaları ile Engelli Konulu Seminerler

Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, "Engelsiz Esenler Buluşmaları" projesi kapsamında engellilerin sosyal hayata adaptasyonunun sağlanması amacıyla ilçedeki okullarda seminerler vermeye devam ediyor. "Engelsiz Esenler" projesi kapsamında son seminer, Tacirler Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu'nda gerçekleşti.

ÖĞRENCİLERE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

Engelsiz Esenler Proje Koordinatörü ve Esenler Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi (ESENKOM) sorumlusu Ramazan Çuğlan, görme engelli Vedat Toycu ve kas engelli Recep Tanrıverdi'nin verdiği seminere çok sayıda öğrenci katıldı. Öğrencilerin "Engelsiz Esenler Buluşmaları" projesi hakkında bilgilendirilmesiyle başlayan seminerde, engellilerle nasıl iletişim kurulması gerektiği konuları anlatıldı. Engellilerin sosyal hayat içinde yer alması için toplumun bilgilendirilmesi gerektiğini belirten ESENKOM Sorumlusu Ramazan Çuğlan, bu konuda herkese, özellikle de öğrencilere büyük görevler düştüğünü söyledi.

UYGULAMALI EĞİTİM VERİLDİ

Öğrencilerin bir dakika için göremediklerini, yürüyemediklerini ve koşamadıklarını hayal etmelerini isteyen Çuğlan, "Geleceğinizin nasıl olacağını düşünün. Eğitiminizi ve yaşamınızı nasıl etkilerdi? Engelli olmayı onlar istemediler. Onlara yardım etmek istiyorsanız, onların önündeki engelleri önlerinden kaldırın. Onlarla iletişimde olarak onları anlamaya çalışın" dedi. Seminerde öğrencilere; görme, işitme, ortopedik, zihinsel, süreğen engeller, otizm ve down sendromu hakkında bilgiler verildi. Seminerde ayrıca görme engelli Vedat Toycu da, öğrencilere uygulamalı eğitim vererek görme engelli bir bireye nasıl yardımcı olabilecekleri konusunda öğrencileri bilgilendirdi.- haberler.com

Etiketler : diyalizle Hayat TC Hisar Diyaliz Özel Fethiye Diyaliz Erzurum atatürk üniversitesi tıp fakültesi Hitit Diyaliz Çorum Diyaliz Çalışanları diyalizim ve ben Kayseri Diyaliz