*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Çalışacak Durumda Olana Sosyal Yardım Verilmeyecek  (Okunma sayısı 1356 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Çalışacak Durumda Olana Sosyal Yardım Verilmeyecek
« : Ekim 03, 2013, 11:02:44 ÖÖ »
Çalışacak Durumda Olana Sosyal Yardım Verilmeyecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep’de katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada sosyal yardım konusuna değindi.

Fatma Şahin, Gaziantep Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen “2013 Ekonomik Durum ve Değerlendirme Toplantısı”nda ülkemizde verilen sosyal yardımlar ve Türkiye’nin sosyal politikaları konusunda açıklamalarda bulundu. Sosyal yardım ve sosyal politika sisteminin en baştan yeniden düzenlendiğini dile getiren Şahin, engelli ve yaşlı kişiler dışında çalışabilecek durumda olup da kahvehanede oturarak sosyal yardımlarla geçinenlere sert tepki gösterdi.

Bakan Şahin tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

3 gün önce burada ekonomik kurul ile beraber yaptığımız toplantının temel, ana maddesi buydu, Sosyal yardım sisteminde çalışamayacak kişiye eyvallah. Engelliyse yaşlıysa tamam, başımız üstüne. Ama çalışabilecek nüfusta olup da eğer gelip istihdamın içerisine girmiyorsa, burada gidip kahvede oturuyorsa ve sosyal yardım üzerinden gidip destek almayı tercih ediyorsa biz onlara ‘bir dakika’ diyoruz.

Çalışabilecek durumda olanları işe yerleştirebilmek için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak İŞKUR ile ortaklaşa bir çalışma yaptıklarını dile getiren Fatma Şahin, Bugüne kadar sosyal yardım alıp da çalışabilecek durumda olanlardan 20 bin kişiyi işe yerleştirdiklerini belirtti. Şahin, ayrıca 58 bin kişinin de meslek kurslarına gitmesinin sağlandığını böylece istihdam odaklı büyümeyi hedeflediklerini açıkladı. Ülkemizdeki sosyal politikalara değinen aile bakanı şöyle konuştu:

İşte o zaman terörle mücadeleninde en temel anahtarlarından biridir sosyal politikalar. İşte o yüzden dünyadaki krizde bugün Avrupa Birliği ülkelerin ilk yaptığı şey sosyal politikalara ayrılan payı kesmek olduğu zaman aslında sorunların küçülmediğini, kesilmediğini çok daha büyüdüğünü gördüler. Ama biz son 10 yılda 1.3 milyar TL olan bütün sosyal politikalar ayrılan payı 19 milyar TL’ye ulaştırdık. Herkesin ama herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu bir Türkiye’yi ama üretimin, yatırımın, sermayenin bütün dünyada yükselen bir değer olduğu bir Türkiye’yi at başı götürmek zorundayız. Hem ekonomik kalkınmayı başarmamız hem sosyal politikaları ikisini insan odaklı götürmek zorundayız. İşte o yüzden 16′ncı büyük ekonomi de hedefimiz ilk 10′sa, potansiyeli kullanmak ülkenin bütün insan sermayesini, insan gücünü kafa gücünü ve potansiyelini kalkınmanın bir parçası yapmak durumundayız. Bakanlık olarak bunun gayreti içindeyiz.

Kaynak sosyalyardimlar.net ulaşmak için tıklayın

Etiketler : kayseri engelliler derneği nolu Hesap bölümünden anacreon mk portal Seans ve altında logosu olacak yalan yalan dünya karşısında ısteyenler  Kaliteli , hoşsohbet , güvenilir ve çok sayıda çift deneyimi bulunan mühendis beyim . Ne istediğini bilen ÇİFTLER eklesin lütfen ..