Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
kayseriengellilerdernegi.com
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli Haberleri
»
Kas Hastalıkları Derneği Üyelerinin "Tahliye" Savaşı
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Kas Hastalıkları Derneği Üyelerinin "Tahliye" Savaşı (Okunma sayısı 1475 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
«
:
Eylül 22, 2013, 03:15:50 ÖS »
Yeşilköy'deki Türkiye Kas Hastalıkları Derneği binasına İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından tahliye kararı çıkarılması tepki gördü. İBB'ye ait arazideki dernek binasıyla ilgili verilen kararı haksız bulan dernek üyeleri basın toplantısı düzenledi.
"TAHLİYE ERTELENDİ" YAZISI GELDİ
Bugün tahliye edilmesi istenen derneğe dün gelen yazı üyeleri sevindirdi ancak mutlu etmedi. Tahliye işlemi, İbb tarafından alınan, "Derneğin faaliyetlerinden istifade eden vatandaşlarımızın, öğrenci ve aile fertlerinin mağduriyet yaşamaması için tahliye işleminin eğitim ve öğretim yılı sonuna kadar ertelenmesi" karar yazısıyla ertelendi. Ancak dernek üyeleri tahliye kararının tamamen durması ve davaların geri alınmasını istiyor. Derneğin Bakırköy Yeşilköy'deki merkezinde düzenlenen basın açıklamasına CHP Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Mevlüt Aslanoğlu da katıldı.
"İŞBİRLİĞİ YAPMAYA DAVET EDİYORUZ"
Dernek üyeleri adına konuşan yönetim danışmanı Yakup Sayın, şunları söyledi:
"Üyelerimizi, hasta ve yakınlarını, dostlarımızı, tüm duyarlı kamuoyunu son derece rahatsız eden bu karar ülke çapında adeta infiale sebep olmuştur. Hasta camiamızda derin üzüntülere ve gerginliklere sebep olan karar şaşkınlıkla karşılanmış, derneğimizi ve sahip olduğumuz değerleri savunmak üzere hazırlıklara başlamamıza neden olmuştur. Daha önce de 2010 yılında benzer bir girişime muhatap olan derneğimiz, o dönemde de hastalarımız, üyelerimiz, sivil toplum örgütleri, engelli kurumları, duyarlı medya ve kamuoyu desteğiyle kendini korumayı başarmıştır. Söz konusu tarihte İstanbul büyükşehir Belediye başkanı sayın Kadir Topbaş, basına yaptığı açıklamayla, 'Bir yanlışlık olduğunu, bir hasta derneğinin yer göstermeksizin sokağa terk edilemeyeceğini' söylemiş ve derneğin tahliyesi durdurulmuştu. Gelinen bu noktada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin geç de olsa tahliye sürecini durdurması sevindirici bir adım olmakla birlikte yeterli değildir. Bu vesileyle, Türkiye'deki yüz bine yakın hastamız ve kamuoyu adına İstanbul büyükşehir Belediyesini; Derneğimizi bulunduğu binadan tahliye etmek düşüncesinden vazgeçmeye, yargıya intikal etmiş tüm davaları geri çekerek bir türlü yenilenmeyen kira sözleşmemizi yenilemeye, hasta ve üyelerimize daha kaliteli hizmet vermek için destek olmaya ve işbirliği yapmaya davet ediyoruz."
Basın açıklamasının ardından dernek üyeleri ile konuşan CHP'li vekil Çelebi, sağlık komisyonu üyesi olduğnu hatırlatarak konuyu meclise taşıyacağını belirtti.
MAHKEME de "BOŞALTIN" DEDİ
2010 yılında kira sözleşmesinin bitmesi üzerine İbb, derneğe tahliye yazısı göndermiş ancak binanın boşaltılmaması üzerine İstanbul 4. idare mahkemesine başvurmuştu. Mahkemenin kararının ardından Yargıtay'da kararı onaylamış ve dernek binasının tahliye edilmesi istenmişti.
18.09.2013 - DHA
>>>>>>>>>>
kayseriengellilerdernegi.com
<<<<<<<<<
BizdeVARIZ.NeT { melleseferi.com } Kayseri Engelliler Dernegi öMeR
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki