*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kör Eden Polise 16 Ay Kıdem Durdurma  (Okunma sayısı 1550 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Kör Eden Polise 16 Ay Kıdem Durdurma
« : Eylül 22, 2013, 03:12:23 ÖS »
Kör Eden Polise 16 Ay Kıdem Durdurma

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Gezi olaylarıyla ilgili yürütülen idari soruşturma kapsamında Antalya’da ‘Zor kullanma sınırını aşmakla’ suçlanan 40 polisten 25’ine disiplin cezası verildi.

Aralarında Vedat Oğuz’un gözünü kaybetmesine neden olan 1 polis memuru ile 2 Haziran’da belediyenin kapalı otoparkında 3 üniversiteliyi döven 17 polisin de bulunduğu toplam 25 polis hakkında, 16 ay kıdem durdurma cezası uygun görüldü. Çevreyolunun Çallı kesimindeki protesto sırasında gözüne gaz fişeğinin isabet etmesinin ardından uzun süre hastanede tedavi gören ve kaybettiği gözünün yerine Ankara’da protez taktıran Vedat Oğuz, şunları söyledi: “Bana fişek atan polisin bulunması insana ‘Adalet var’ dedirtiyor. Ancak adam öldürmeye teşebbüs sayılacak bir eylemde 16 ay kıdem durdurma cezası bana çok az geldi. Ben hastanede ölecektim. Uzun süre tedavi gördüm, gözümün protezini de kendi imkanlarımla Ankara’da yaptırdık. Bir gözün alınması 16 ay kıdem cezasıysa, ben herkesin gözünü çıkarayım. Polisin öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanmasını istiyorum.” Bir inşaatta elektrikçi olarak çalışan, açık lise son sınıf öğrencisi Oğuz, avukatı aracılığıyla polisler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Adli soruşturmanın sürdüğünü belirten Vedat Oğuz, “Emniyetin kendi içinde verdiği 16 aylık ceza benim bir gözüm için yeterli değil. Adaletin o polise hak ettiği cezayı vermesini bekliyorum” dedi.

18.09.2013 - DHA