*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Keçiören Belediyesi'nden Engeliler İçin Büyük Kolaylık  (Okunma sayısı 1637 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Keçiören Belediyesi'nden Engeliler İçin Büyük Kolaylık



Engelli vatandaşlara yönelik hizmetleriyle öne çıkan Ankara Keçiören Belediyesi, görme, işitme ve konuşma engellilere özel uygulamalarıyla engelleri ortadan kaldırıyor.
 
Keçiören Belediyesi, görme engelliler için kabartma yazı basabilen yazıcı hizmetini uygulamaya koydu. Hizmet kapsamında bilgisayardaki düz metinler, özel bir yazılım programının yardımıyla Braille alfabesine çevriliyor ve bu çeviri metninin özel kağıda baskı yapan yazıcı sisteminden görme engellilere uygun çıktısı alınıyor. Bu sayede belediyeye herhangi bir işlem için başvuran görme engelli vatandaşlara, yazıcıdan kendilerine özel basılan kabartmalı çıktı verilerek, sözkonusu metni yardım almadan kendi başlarına okuyabilmeleri sağlanıyor.
 
Türk Telekom ile işbirliği halinde hayata geçirilen proje kapsamında, işitme ve konuşma engelliler herhangi bir isteklerini kısa mesaj olarak Belediye'nin 0-312-3611049 numaralı hattına gönderebiliyor. Belediyeye ulaşan bu mesaj geliştirilen ara yüz sayesinde Çağrı Merkezi Sistemi'nde görüntüleniyor ve mesaj içeriğine göre kurumdaki fiziki uygulama başlatılıyor.
 
Uygulama sayesinde işitme ve konuşma engelli vatandaşlar, sadece cep telefonu mesajını kullanarak, başta kamu hizmetleri olmak üzere, diğer tüm firma ve kurumlara engelsiz erişebiliyor. Belediyenin bu hizmetinden yararlanmak isteyen işitme ve konuşma engellilerin yakınları 444 52 76 no'lu hattı arayarak irtibata geçebiliyor.
 
 
06.09.2013 - Cihan