*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: SYDV Personel Alımları Devam Ediyor  (Okunma sayısı 1725 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
SYDV Personel Alımları Devam Ediyor
« : Eylül 05, 2013, 02:29:00 ÖÖ »
SYDV Personel Alımları Devam Ediyor



Bilgiğimiz gibi 2012′nin mayıs ayında ülkemizdeki tüm Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na, Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi ile Büro Görevlisi unvanlarında personel alınmaya başlanmıştır. Ülkemizdeki tüm SYDV’leri kapsayan bu büyük istihdam çalışması Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın personel alımlarını organize ve koordine edememesi yüzünden ne yazık ki fiyasko ile sonuçlanmış hatta bazı vakıflarda mülakatı geçerek işe alınan kişilere alımların tekrar yapılacağı ve tekrar başvurmaları gerektikleri belirtilmişti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bunun üzerine yeni bir istihdam çalışması yaparak kişilerin ikamet bazlı olarak başvuru yapabilmeleri şartını getirmiş ve alımlar 2012 Temmuz’da tekrar başlamıştı.  Temmuzdaki alımlar bakanlığın olaya el atmasıyla daha iyi bir şekilde neticelendi ve bir çok vakıf yeni personeline kavuştu.

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre SYDV’lerin hala 800 kadar personele ihtiyaç duyduğu ve bu personelin de 2013 yılbaşına kadar alınacağı belirtildi. SYDV personel alımları aşağıda paylaştığımız bakanlık internet sayfasında -2012 Ekim itibariyle- hala devam etmektedir. İlgili vatandaşlarımız aşağıdaki linkten bakanlığın SYDV personeli alımı ile ilgili internet sayfasına T.C. kimlik numaralarıyla kayıt olarak açık olan ilanları görebilir ve başvurularını yapabilirler.

http://appext.aile.gov.tr/vakifilan/Giris.aspx

SYDV Maaşları ve Özlük Hakları
SYDV personelleri 4857 sayılı İş Kanunu çerçevesinde 4A zorunlu sigortalı kapsamında yani SSK’lı olarak işçi niteliğinde görev yaparlar.  Her SYDV çalışanı -müdürler de dahil- işe girerken belirsiz süreli iş sözleşmesi yaparlar. Bu sözleşmenin bir bitiş tarihi olmadığından sürekli olarak yenilenme gibi bir durum söz konusu değildir. İlgili işten ayrıldığında sözleşme fesih edilir.

Kaynak sosyalyardimlar.net ulaşmak için tıklayın....


Etiketler: SYDV, SYDV Personel Alımı