*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Şırnak’ta Engelli Bireyin Mağduriyeti Ses Getirdi  (Okunma sayısı 48 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7010
Şırnak’ta Engelli Bireyin Mağduriyeti Ses Getirdi
« : Temmuz 17, 2024, 04:50:18 ÖÖ »
Şırnak’ta Engelli Bireyin Mağduriyeti Ses Getirdi



Şırnak’ın İsmet Paşa Mahallesi’nde yaşayan engelli birey Mustafa Çağlar’ın bina girişindeki engelli rampası eksikliğinden dolayı yaşadığı mağduriyet, nihayet çözüme kavuştu.

Çağlar, günlük yaşamında engelli arabasıyla binaya girip çıkarken büyük zorluklar yaşadığını belirtmiş ve sesini duyurmuştu.

Çağlar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söylemişti: “Engelli arabamla binaya inip çıkarken büyük zorluklar yaşıyorum. Binada engelli rampası olmadığı için yaklaşık 200 metrelik uzun bir yol kat ederek kaldırımdan inip çıkmak zorunda kalıyorum. Bu durum sadece bana değil, benim gibi engelli olan birçok kişiye de büyük sıkıntılar yaşatıyor. Eğer bina girişinde uygun bir engelli rampası olsaydı, bu zorlukları yaşamayacaktık. Lütfen, yapılırken engellilerin de ihtiyaçlarını göz önünde bulundurun.”

Bu açıklamanın ardından Şırnak İsmet Paşa Mahallesi Muhtarı ve site yönetimi, Çağlar’ın ve diğer engelli bireylerin yaşadığı bu sorunu çözmek için harekete geçti. Hızlı bir şekilde bina girişine engelli rampası yapımı için gerekli çalışmalar başlatıldı. Engelli rampasının tamamlanmasının ardından Mustafa Çağlar duygularını şu sözlerle ifade etti: “Sesimizi duyup harekete geçen herkese teşekkür ederim. Bu sadece benim değil, benim gibi engelli olan birçok insanın hayatını kolaylaştıracak bir adım. Engelli rampasının yapılması, bizim için büyük bir rahatlık ve özgürlük sağlayacak. Desteğini esirgemeyen herkese minnettarım.”

Mahalle muhtarı da yapılan çalışmalara dair açıklamalarda bulunarak, engelli bireylerin yaşam koşullarını iyileştirmek için gerekli adımları atmaya devam edeceklerini belirtti. Bu gelişme, mahallede yaşayan diğer engelli vatandaşlar için de büyük bir umut kaynağı oldu.

Kaynak: Cizremgazetesi.com


Engelli Birey Engelli Rampası Mustafa Çağlar Şırnak kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri