*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Oğlunun İlham Veren Hikayesiyle Hâkim Olmak İstiyor  (Okunma sayısı 34 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7010
Engelli Oğlunun İlham Veren Hikayesiyle Hâkim Olmak İstiyor



Aksaray’ın Ortaköy ilçesinden Gülistan Ekin Sarkurt’un hikayesi, umudu ve kararlılığıyla dikkat çekiyor.

Ortaköy Balcı köyünden olan Gülistan Ekin Sarkurt, 10 yıl önce yaşadığı trafik kazasında engelli kalan oğlunun ardından adalet arayışı ve mücadelesiyle dikkatleri üzerine çekti. Kazanılan hukuk fakültesi birinciliğiyle adından söz ettiren Sarkurt, şimdi ise adaletin bir parçası olmak için yoluna devam ediyor.

Engel tanımayan azim ve kararlılık

Kazandığı hukuk fakültesini büyük bir azimle ve birincilikle tamamlayan Sarkurt, ev hanımı kimliğinin ötesinde adaletin temsilcisi olma hedefiyle yola çıktı. Oğlunun adalet arayışı ona ilham verirken, ailesinin ve köyünün de destekleriyle bu zorlu süreci başarıyla tamamladı.

Hakimlik için yeni bir başlangıç!

Şimdi Gülistan Ekin Sarkurt, hakimlik sınavlarına hazırlanıyor ve adaletin sağlanmasına katkıda bulunmayı hedefliyor. Kendisi için hakimlik, adaletin tecellisi ve topluma hizmet anlamına geliyor. Aksaray ve civarındaki insanlar, Sarkurt’un azmiyle gurur duyarken, başarı hikayesi ülke genelinde de ilgiyle takip ediliyor.

Toplumsal değişim için ilham veren bir örnek!

Gülistan Ekin Sarkurt’un hikayesi, sadece kişisel başarıyı değil, toplumsal değişimin ve engellerin üstesinden gelmenin ne kadar mümkün olduğunu da gösteriyor. Onun kararlılığı, engellerin sadece geçici olduğunu ve azimle aşılabileceğini kanıtlıyor.

Gülistan Ekin Sarkurt’un başarısı, Türkiye’nin geleceği için umut veren nadir örneklerden biri olarak takdirle karşılanıyor. Kendisini bu kararlılık ve azim dolu yolculuğunda tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Kaynak: Aksaray Yenigün


Adalet Mücadelesi Aksaray Gülistan Ekin Sarkurt Hukuk Fakültesi kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri