*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Haklarıma Dokunma Buluşması  (Okunma sayısı 33 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7010
Engelli Haklarıma Dokunma Buluşması
« : Temmuz 11, 2024, 03:39:37 ÖS »
Engelli Haklarıma Dokunma Buluşması



X / Twitter adlı sosyal medya platformunda engelli bireylerle #EngelliHaklarımaDokunma hashtagi ile Yasadikca.com’da ÖTV ile araç alımı hakkının kısıtlanması konuşuldu.

Ayşe Sarı moderatörlüğünde yapılan programa engelli bireylerin yoğun bir katılımı oldu. Engelli hak savunucuları ve basın mensupları programda söz aldı. ÖTV muafiyetinin kaybedilmesi durumunda diğer haklarda da gerileme yaşanacağı düşüncesi üzerinde ortak fikrin oluşturduğu buluşmada, Engelsizkariyer.com ve Yasadikca.com’un kurucusu Mehmet Kızıltaş “Kazanılmış hakların 1990’lı yıllardan bugüne kadar süren bir mücadelenin sonunda oldu” diyerek verilen hak mücadelesinde taviz verilmemesi gerektiğini belirtti.


X platformundaki toplantı odasında bazı katılımcıları gösteren görselde, üst sol yukarıda hastag “#EngelliHaklarımaDokunma Buluşması” yazıyor.
Avukat Turhan İçli durumun BM Engelli Hakları Sözleşmesi ve Anayasanın ihlali anlamına geldiğini söyledi.

Aynı zamanda engelli öğretmen ataması ve EKPSS atamaları da programda söz olan engelli bireyler tarafından dile getirildi.

Söz olan engelli bireylerin aileleri de zihinsel yeti kaybı yaşayan ve bakımevi koşulları altında yaşamına devam eden engelli bireylerin standartlarının kötü olmasından yakındı. Bakım evinde yaşayan engelli bireyler için yetkililere gerekli önlemleri almaya çağıran engelli yakınları seslerinin duyulmasını istedi.

Kaynak: Yasadikca.com


Avukat Turhan İçli Engelli Bireyler EngelliHaklarımaDokunma ÖTV ÖTV Muafiyeti kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri