*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Bayraktaroğlu: “Bize Hiçbir Devlet Hastanesinde Öncelik Yok”  (Okunma sayısı 42 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Bayraktaroğlu: “Bize Hiçbir Devlet Hastanesinde Öncelik Yok”



Hastanelerde yaşadıkları sorunları dile getiren yüzde 90 engelli diyaliz hastası Aynur Bayraktaroğlu, “Randevularda öncelik, muayenemiz için ayrı poliklinik ve hastanelerde engelli butonu istiyoruz. Biz engelliyiz ne Kocaeli Devlet Hastanesi, ne şehir hastanesi ne diğerlerinde bunların hiçbiri yok, randevu bulamıyoruz bütün hastanelerde bu sorun var. İlaçlara bir sürü para ödüyoruz. Diyaliz hastasıyım 3 ay sonraya randevu veriyorlar” dedi.

Kocaeli Devlet Hastanesi ve diğer hastanelerde randevu sorunu yaşadığını söyleyen yüzde 90 engelli diyaliz hastası Aynur Bayraktaroğlu, engelli bireylerin devlet hastanelerinde yaşadıkları zorunlukları anlattı. Randevu bulamadıkları için de mağduriyet yaşadıklarını söyleyen Bayraktaroğlu, kendilerine öncelik verilmesi gerektiğini ifade etti. Bayraktaroğlu ayrıca postanelerde bulunan engelli butonunun hastanede de yapılması gerektiğini vurguladı.

‘Yüzde 90 engelliyim maaşım 4 bin TL’

Engelli bireylerin hayatın hiçbir alanında destek görmediğini vurgulayan Bayraktaroğlu, “Ben 33 yaşındayım, yüzde 90 raporlu 16 yıllık diyaliz hastasıyım. Bizim burada en büyük sıkıntımız şu; yüzde 90 diyaliz hastası olmama rağmen 4 bin TL maaş alıyorum. 1+1 evde oturuyorum 6 bin TL kira veriyorum ve 7 bin lira olacak, o da 12 yıllık kiracı olduğum için yoksa ben de 15 lira öderdim ama Allah’tan ev sahibim de insaflı çıktı, Allah onlardan razı olsun” şeklinde konuştu.

‘Engelli bireylere ilaçlar ücretsiz olmalı’

Bayraktaroğlu sözlerinin devamında, “İlaçlarımı almaya gidiyorum her ay nereden bakarsanız 3-4 bin lira ödüyorum çünkü yüzdesini veriyorum. Gittiğim eczaneden Allah razı olsun, parayı toplu almıyor, parayı parça parça alarak bana yardım ediyor. Yoksa ben ne yiyip ne içeceğim? Bizim gibi sürekli tedavi gören engelli bireylerin ilaçlara para ödememesi gerek. Benim her ay ilaçlarım yenileniyor. Benim sadece kolumdan yapılan kan sulandırıcı iğnem 4 bin lira. Vitaminlerim, kemik ilaçlarım diğer ilaçlarım, tedavi görmesem yaşayamam. Ne yapalım bu durumda? Ben yeşil kartlıyım bu karta 12 doktor bir araya gelipte karar veriyor. İleri derecede hastalık demek bu” diyerek sitem etti.

‘Engelli bireyler için devlet hastanelerinde hiçbir öncelik yok’

Hastanelerde engelli butonu da bulunmadığını söyleyen Bayraktaroğlu, “Bir de postanelerde nasıl engelli butonu varsa, buraya da hastanelerin hepsine de yapılsın. Buraya gelince de eğilip bükülerek yalvararak, araya birini koyarak randevu almak istemiyoruz. Bizim durumumuz belli acı çekiyoruz, hastasıyız, bir de bu engellerle uğraşıyoruz. Hastanelerde resmen oradan oraya sürüklüyorlar. Engelli olduğumuz için bize ciddiyetsiz de davranıyorlar” diyerek sitem etti.

Kaynak: Kocaelikoz


Aynur Bayraktaroğlu Diyaliz Hastası Engelli Bireyler MHRS Randevu kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri