*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Osmaniye’de Engelli ve Yaşlı Çift, Yaşlılık Aylığı ile Geçinmeye Çalışıyor  (Okunma sayısı 310 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Osmaniye’de Engelli ve Yaşlı Çift, Yaşlılık Aylığı ile Geçinmeye Çalışıyor



Osmaniye’nin Sumbas ilçesine bağlı Alibeyli Köyü Kalfa Mahallesi’nde fiziksel engelli 70 yaşındaki Mehmet Ali Ziyan ve 59 yaşındaki eşi Iraz Ziyan aldıkları 2 bin 300 lira yaşlılık aylığı ile geçim sıkıntısı yaşıyor. Evleri Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve konteynerde yaşayan Ziyan ailesi, komşu ve akrabalarının yardımı ile hayatta kalmaya çalışıyor.

Engelli aylığı kesilen Ziyan çifti, sadece çorba yiyebildiklerini ve bez alamadıklarını ifade etti. Eşi ile birlikte ekonomik sıkıntı çektiklerini ifade eden Iraz Ziyan, “Engelliydi, engelli aylığını kestiler 65 aylığı veriyorlar şimdi o da tam yetişmiyor. Başka gelirimiz yok. Horanta olmadığından idare ediyoruz iyi kötü. Ramazanlarda yardım ediyorlar idare ediyoruz. Bacılarım yardım ediyor, bana çay şeker alıyorlar, ilacımı alıyorlar” dedi.

Fiziksel engelli Mehmet Ali Ziyan “65 aylığı alıyorum, paramız yetmiyor. Yiyecek ekmek bulamıyorum” dedi. Eşi Iraz Ziyan ise şunları söyledi:

“Engelliydi, engelli aylığını kestiler 65 aylığı veriyorlar şimdi o da tam yetişmiyor. Başka gelirimiz yok. Horanta olmadığından idare ediyoruz iyi kötü. Ramazanlarda yardım ediyorlar idare ediyoruz. Bacılarım yardım ediyor bana. Çay şeker alıyorlar, ilacımı alıyorlar. Bu anadan doğma mağdurdu zaten çok düştü gittikçe. İyi kötü idare ediyordu, iş yapıyordu da yapamaz oldu. Ne yapsın 1 torba una veriyor.

“Çorba yiyoruz başka bir şey yok”

Kurbandan kurbana pay verirlerse oluyor başka yok. Meyvemiz yok, meyve işimiz yok. Nereden alıp da nereden yiyeceğiz? Komşu verirse olur, olmazsa yok. Nerede göreceğiz eti meti. Çorba yiyoruz başka bir şey yok. Şu yemeği de bizim komşu sarmış verdi, lahana sarması onu pişiriyorum.

“Bez alamam neyle alayım?”

2 bin 300 lirayla ne yapacak ki? Bir çerçinin yanına varsan iki poşet bir şey alsan 500 lira tutuyor. 1 aydan beri de altına yapıyor her gün yıka, her gün yıka… Vallahi çok zor yani ben bu yaşımda çok zor. Bez alamam ben alamam neyle alayım?”

Anka Haber Ajansı


ETİKETLER DepremzedeEngelliEngelli AylığıEngelli ÇiftOsmaniyeSumbas kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45