*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İstanbul’da, Felçli Yaşlı Adama ve Eşine Teledolandırıcı Tuzağı  (Okunma sayısı 199 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
İstanbul’da, Felçli Yaşlı Adama ve Eşine Teledolandırıcı Tuzağı



Telefon dolandırıcılarının bir hedefi de İstanbul’da yaşayan 74 yaşındaki parkinson hastası ve felçli Hüseyin K. oldu. Dolandırıcılar “Karakola gel” diyerek Hüseyin K.’nın eşini evden uzaklaştırarak sandıkta duran 65 cumhuriyet altınını çaldı.

Teledolandırıcıların son kurbanı İstanbul Bayrampaşa’da Parkinson hastası ve felçli Hüseyin K. ile eşi Ayşe K. (68) oldu. 10 Ağustos’ta Ayşe K.’yı arayan dolandırıcılar, “Ben polisim. Fotoğraflarınız şüpheli kişiler tarafından kullanılmış, suç işlenmiş. Söyleyeceklerimi aynen uygula. Kimseye haber verme” dedi. Arayanlara önce güvenmeyen kadın, ailesinin ve kendisinin kişisel bilgileri doğru şekilde söylenince dolandırıcılara inandı.

Dolandırıcılar, korkutarak evdeki altınların ve evin yerini öğrendikleri yaşlı kadını “Şimdi karakola gel” diyerek evden uzaklaştırdı. Talihsiz kadın geliniyle karakola giderken dolandırıcılar da eve girdi. Polis merkezine girince dolandırıldığını anlayan kadın evine döndüğünde apartmandan çıkan maskeli ve şapkalı birini gördü. Eşiyle konuştuğunda eşinin de kendisi gibi dolandırıldığını öğrendi. Tekrar polis merkezine giden Ayşe K. evdeki kilitli sandıkta duran 65 cumhuriyet altınını alıp kaçan dolandırıcılardan şikâyetçi oldu.

sabah.com.tr


ETİKETLER BayrampaşaDolandırıcıFelçliİstanbulParkinsonYaşlı Adam kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45