*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İşte Milletvekili Olmak İçin Başvuruda Bulunan Engelli Aday Adayları  (Okunma sayısı 293 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
İşte Milletvekili Olmak İçin Başvuruda Bulunan Engelli Aday Adayları



Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) hazırladığı takvim ile, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sürecine doğru hızla ilerlerken, mecliste engelli bireylerin sesi olmak için başvuruda bulunan engelli milletvekili aday adayı sayısı da gün geçtikçe artış gösterdi. Peki bu engelli aday adayları kim? Hangi partiden aday? Hep birlikte bir göz atalım…

“Engelli Diplomat Dilek Ertürk, Ak Parti’den Aday Adayı Oldu”

Türkiye’nin ilk görme engelli diplomatı Dilek Ertürk (49), milletvekili aday adayı oldu. Ankara’da 2000-2017 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı’nın çeşitli birimlerinde görev yapan ve 2017 yılında Cumhurbaşkanı tarafından Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu (TİHEK) üyeliğine seçilen Dilek Ertürk, AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu.

Görme engelli diplomat Dilek Ertürk.

Ertürk, siyasetteki en büyük hedefinin, toplumun engelli bireyler üzerindeki bakış açısını değiştirmek olduğunu belirterek, “Ben engellilerin birey olduklarının farkında olarak, kendilerini hayattan alacaklı olarak görmeyip hayata ne katabileceklerinin gayreti içerisinde, bu ülkeye katkı sağlamalarını istiyorum. Engellilik alanında bakış açılarının değişmesine yürekten inanan biriyim. Eşitliği sağlamak ve engellilerin dezavantajlı addedilen durumlarda desteklenmesi için elimden geleni yapacağım. Engellilerin karar mekanizmalarında söz sahibi olabilmelerini çok değerli buluyorum” dedi.

Engellilerin toplumun içinde herkes gibi yaşayabilmeleri, soyutlanmamaları gerektiğini vurgulayan Ertürk, “Engellerin ortadan kalkmasının temel etkeni bakış açılarının değişmesi, ön yargıların aşılmasıdır. Engelliler de pek çok engelsizden daha ziyade üretebilir. Kıymetli kaderdaşlarım engelli bireyleri motive etmek, kendilerine güven duymalarını sağlamak, onlarla birlikte yürümek istiyorum. Ben sadece engellilerin değil, engelsizlerin de vekili olmak istiyorum. Engellilerin de engelsizlerin de sesinin duyurulması için Meclis’te elimden geleni yapmaya gayret edeceğim” diye konuştu.

“Zübeyde Nisa Karabacak, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölgeden Aday Adayı”

Cumhuriyet Halk Partisi’nden İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı olduğunu duyuran Gaziantep’ten İzmir’e taşınan biyonik kollu Zübeyde Nisa Karabacak, “Türkiye’deki tüm engelli arkadaşlarım için taşın altına elimi koymaya karar verdim. Onların temsili için aday adayım” dedi.

Zübeyde Nisa Karabacak sol eliyle kemanı tutarken, biyonik sağ eliyle yayı tutarak keman çalıyor.

Biyolog ve davranış bilimleri uzmanı, engelli Zübeyde Nisa Karabacak, Cumhuriyet Halk Partisi’nden İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı olduğunu duyurdu. CHP İzmir İl Başkanlığı’nda yaptığı basın açıklamasında konuşan Karabacak, “Aday adaylığımın temelinde benim gibi bu süreci yaşamı ya da doğuştan böyle olan insanların göz kulağı eli bacağı olmak var. Ülkede engelliler için bir şeyler yapılıyor ama yeterli değil. Sadece 3 Aralık Engelliler Haftası’nda sahneye çıkarıp alkışlamakla bitmiyor bu iş. Onlara hakları olan şeyi bir lütuf gibi değil de diğer insanlara verildiği gibi verilmesi için ne yapmak gerekiyorsa onu yapmak için buradayım” diye konuştu.

“Taşın Altına Elimi Koyacağım”

Karabacak, “Tüm partiler ve adaylar bugüne kadar kazandıkları tüm deneyim ve birikimlerini, çalışma azimlerini, umuda olan inançlarını, Türkiye Cumhuriyeti’nin kalıcılığı ve refahı için fedakarca ortaya koymalıdır. Bugüne kadar atlattığım talihsizliklere rağmen yılmadan bir fert olarak verdiğim mücadeleyi, benimle aynı zorlukları yaşamış kardeşlerimin sesini duyurabilmek, kazandığım deneyimlerle toplumun sorunlarına çözüm üretebilmek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği değerlere sahip çıkabilmek adına, üstüme düşeni yapmak ve elimi taşın altına koymak için milletin vekili olmaya talibim” diye devam etti.

“Zübeyde Nisa Karabacak Kimdir?”

İki kez kanseri atlattı, kalp krizi geçirdi. 2016 yılında geçirdiği trafik kazası sonrası sağ kolu dirseğinden kesildi. Kazadan sonra kol nakli ve biyonik kol üzerine araştırma yapan Karabacak, İzmir’deki bir medikal firmasıyla görüşmeler yaptı. Çeşitli testler sonrası biyonik kol takılabileceğini öğrenen Karabacak, İngiltere’de yaptırılan biyonik kolunu kullanmaya başladı.

“Turhan İçli, CHP Ankara 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Oldu”

Avukat Turhan İçli, 1955 yılında Sivas’ta doğdu. Geçirdiği bir kaza sonucu görme engelli oldu. ODTÜ Sosyoloji ve Ankara Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Öğretmenlikten emekli oldu.

Avukat Turhan İçli.

Turhan İçli, yaptığı bir yazılı duyuruda; “14 Mayıs’ta yapılacak 28. Dönem Milletvekilliği Seçimlerinde, TBMM’de yoksulların, ezilenlerin ve engellilerin sesi olmak CHP listelerinden Ankara 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldum. 28 Mart Salı günü saat 12:00 ‘de CHP’nin Ankara İl Başkanlığı Kızılay adresindeki toplantı salonunda, görüşlerimi daha ayrıntılı olarak kamuoyu ile paylaşmak amacıyla bir basın toplantısı yapacağım. Katılımınızdan büyük bir mutluluk duyacağım” mesajını paylaştı.

“Veysel Gürsoy Çelik, Milliyetçi Hareket Partisi’nden Aday Adayı Oldu”

Türkiye’nin ilk işitme ve konuşma engelli milletvekili olmak için başvurusunu gerçekleştiren Veysel Gürsoy Çelik, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin tüm engel gruplarına karşı çok hassas olduğunu bildiğim için başvurumu MHP’den gerçekleştirmek istedim” dedi.

İşitme ve konuşma engelli Veysel Gürsoy Çelik, milletvekilliği aday adayı olarak MHP Genel Merkezinde poz veriyor.

Milliyetçi Hareket Partisi’nde milletvekilliği aday adaylığı başvurularının bitmesine saatler kala başvurusunu gerçekleştiren Veysel Gürsoy Çelik, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirip ilk işitme ve konuşma engelli milletvekili olmak istediğini vurgulayarak şu sözleri kaydetti:

“Ankara’da ikamet ediyorum. Dünya’da ve Türkiye’de işitme engelliler için faaliyet gösteren çeşitli federasyonlarda görev aldım. Aynı zamanda Ortadoğu İşitme ve Konuşma Engelliler Eğitim Derneği Başkanıyım. Bütün engelli gruplarına istinaden çalışmalarımı sürdürüyor onlar için çalışıyorum. Türkiye’deki ilk işitme ve konuşma engelli milletvekili olabilmek için Milliyetçi Hareket Partisi’nden milletvekili aday adaylığımı gerçekleştirdim. Milliyetçi Hareket Partisi’nin tüm engel gruplarına karşı çok hassas olduğunu bildiğim için başvurumu MHP’den gerçekleştirmek istedim. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı genişletip, projelerimizi hayata geçirmek istiyorum. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ile birlikteyiz onun desteğini her zaman hissediyorum. Çalışmalarımızı genişletip bu konuda ilk milletvekili olmak istiyorum” dedi.

“İbrahim Çavuş İYİ Parti Bursa Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı”

Bulgaristan göçmeni tekstilci bir ailenin engelli çocuğu olan ve uzun yıllardır Bursa’da emlak sektöründe faaliyet gösteren İbrahim Çavuş, İYİ Parti Bursa Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı.

İbrahim Çavuş, Bursa’nın üstesinden geleceği pek çok engelli sorunu olduğunu belirterek, “Türkiye’de 85 milyon insan eşit ve adaletli yaşamayı hak ediyor. Özellikle de engelli insanların yok sayıldığı bu ülke coğrafyasında tüm engelleri ortan kaldırmak için varım. Bu ülke için, adalet için peşine düşeceklerim, ardını bırakmayacaklarım, sonuçlarını görünceye dek çaba harcayacağım bir nefesim var. Bu topraklarda yaşayan her bir bireyin insanca, adil, eşit, mutlu, huzurlu ve en önemlisi umutla yaşaması için hakkını savunacak gücüm, herkes için söyleyeceklerim var. Bunun içinde “Önce insan, sonra millet ve daima memleket” düsturuna bağlı kalarak yıllarca hakkını savunan, zaman zaman haksızlığa uğrayan ve her zaman hakkını hak ederek kazanan bu ülkenin engelli bir bireyi olarak mücadelemi TBMM çatısı altında sürdürmek istiyorum” dedi.

Milletvekili Aday Adayı İbrahim Çavuş Türk bayrağı ve İyi Parti bayrağı ortasında ayakta bulunarak poz veriyor.

“Tüm Engelleri Ortadan Kaldırmak”

“Bu ülkenin engelli bir bireyi olarak yaşadığım zorlukları ve güçlükleri aşmak, başta engelliler, kadın ve kız çocuklar üzerindeki hem fiziksel hem de psikolojik eril şiddeti önlemek benim bu ülkeye borcum” diyen İYİ Parti Bursa Milletvekili Aday Adayı İbrahim Çavuş, “Engelliler ile ilgili eşit iş, eşit ücret, eşit haklar konusunda var gücümle çalışacağım” dedi.

Bu ülkede bir kız çocuğu yetiştirmenin zorluklarını biliyorum. Tüm kız çocuklarımızın çok daha iyi şartlarda eğitim görmesi için eğitimde yüksek standartlarda fırsat eşitliğini savunuyorum. Bir kız babası olarak, bebeklerimizin, çocuklarımızın ve bakıma muhtaç yaşayan yaşlılarımızın en temel insani hak olan beslenme ihtiyacının bile sağlanamıyor olmasını reddediyor, hayat mücadelemin ışığında, hepimizin en temel hakkı olan kaliteli sağlık hizmetinin eşit ve ücretsiz olması gerektiğini savunuyorum” şeklinde konuştu.

“Tüm Göçmenlerin Sesi Olmak”

Göçmen bir ailenin evladı olarak sürdürülebilir tarım ve hayvancılık politikalarıyla memleketin her köşesinin tekrar, üreten topraklar ve topluma dönüşeceğini savunduğunu belirten İbrahim Çavuş, “Özellikle kültürel okur-yazarlığı destekleyecek her uygulamanın, çok daha küçük yaşlardan itibaren çocuklarımızın ve gençlerimizin hayatına girmesi için çalışacağıma, engelsiz bir Türkiye için savaşacağıma, ormanlarımıza, denizlerimize, sokak hayvanlarımıza yapılan kötü muameleye karşı tüm canlıların haklarını savunacağıma, koşulsuz, tarafsız ve adil çalışan yasama-yürütme-yargı çarkının yeniden güvenilir hale gelmesinin savaşçısı olacağıma söz veriyorum” diye konuştu.

”Şükrü Boyraz, CHP İstanbul Milletvekili Aday Adayı Oldu”

Türkiye 2023 yılı 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine sayılı günler kala, partilerin milletvekili aday adayları da netleşmeye başladı. İstanbul 3. Bölge için CHP’ye milletvekili aday adayı olarak Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz başvuru yaptı.

TSD Başkanı Şükrü Boyraz’ın profili:

Şükrü BOYRAZ 1958 yılında Kahramanmaraş Elbistan’da doğdu. İlkokul, Eğitimini İstanbul Fatih’de Ortaokulu Ankara Yenimahalle de, lise eğitimini İstanbul Bakırköy de tamamladı. Doğuştan her iki ayakları ters ( tıp adı pesakino vaus ) olan Şükrü BOYRAZ engelli olması nedeniyle 1970 yılında Türkiye Sakatlar Derneği ile tanışıp çocuk üye olarak kaydını yaptırdı. 1979-1987 yılları arasında Türkiye Sakatlar Derneği İstanbul Şubesi yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz mikrofonla konuşma yapıyor.

1989 yılında Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanlığı görevini üstlendi Göreve geldiği tarihte ülke genelinde 18 şubesi bulunan Türkiye Sakatlar Derneğini, ülke genelinde örgütleyerek bugün itibarı ile 60 şube 6 temsilcilik 217 bin kayıtlı üyesi bulunan dev bir STK olması yönünde büyük bir mesai harcamıştır.

Ülke genelinde “Engelli Hakları” konusunda birçok panel ve Sempozyum yönetti. Engelli hakları savunuculuğu konusunda birçok tv programlarında konuk oldu ve ulusal yerel gazetelerden zaman zaman köşe yazarlığı yaptı.

Avrupa ülkelerindeki engelli hakları ve uygulamalarını yerinde incelendi. Tüm Avrupa ülkelerini dolaştı orada bulunan STK’larla görüşüp fikir alış verişi yaptı.

“Sebahat Kılınç, Ak Parti Konya Milletvekili Aday Adayı Oldu”

Geçirdiği felç sonucunda cihazlı ayakkabı ile yürüyebilen Sebahat Kılınç, tüm engelleri aşarak öğretmen oldu. Müdür yardımcısı olarak görevine devam eden Kılınç, şimdi de engelli bireylerin sesi olmak için milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı Sebahat Kılınç makam masasında yazı yazarken.

Engelli bir birey olan Sebahat Kılınç, tüm engelleri aşarak hayallerine ulaşmaya devam ediyor. Ak Parti’den Konya Milletvekili aday adayı olduğunu duyuran Kılınç, tüm engellilerin yanında olacağını vurguladı. Kılınç, hayat hikayesinden şu şekilde bahsetti; “Hadim’in Korualan kasabasında dünyaya geldim. Bebekken felç geçirdim. Bu nedenle cihazlı ayakkabı ile yürüyebiliyorum. Bu durumu Allah’ın takdiri, imtihanın gereği bilerek azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağına inandım. Herkesin hayallerine ulaşmak için aynı imkanlara sahip olması gerekmediğini düşünerek amaçlarıma ideallerime kavuşmak için canla başla mücadele ettim. Asla yılmadım”

“Öğretmenlik Hayatına Adım Attım”

Engelleri aşarak öğretmen olduğunu belirten Kılınç, “Bir engelli bireyim ve engelleri aşa aşa buralara kadar geldim. İlk ve ortaokulu kasabamda okudum. Liseyi Antalya’ da bitirdikten sonra Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünden mezun oldum. 1992 yılında Diyarbakır Lice’de çiçeği burnunda bir öğretmen olarak büyük bir heyecan ve şevkle, hayalim olan öğretmenlik hayatına adımımı attım. Şu anda okul müdür yardımcısı olarak ilk günkü heyecanımı yitirmeden görevime devam ediyorum. Engeller engel tanımaz düsturuyla her türlü aktif proje ve etkinliklerde yer aldım. Üzerime düşen her türlü görevi sorumluluğumun bilincinde hakkaniyetle yerine getirdiğime inanıyorum” şeklinde konuştu.

“Engelli Bireylerin Seslerini Duyurmaya Geldim”

Engelli bireylerin seslerini duyurmak için gayret edeceğini vurgulayan Kılınç, “Dünyada pek çok engelli birey azim ve gayretleriyle engellerini aşmışlardır. Duygu ve düşünce gücüyle tarihe iz bırakmışlardır Ben de bitmek, tükenmek bilmeyen yürekten gelen enerjimi bütün gücümle vatanım için harcama yolunda bu yola çıktım. 30 yıllık öğretmenlik hayatımda edindiğim deneyimlerden yola çıkarak eğitim camiasının aydınlık yüzü olmaya geldim. Engelli bir birey olarak engellilerin engel tanımayan kalplerine dokunmaya onların seslerini duyurmaya geldim. Bundan sonraki maceramda öğretmenlerim ve engelli arkadaşlarımın sesi olarak çözüm odaklı çalışarak bu büyük sorumluluğumun bilinciyle vatanıma, milletime yararlı olabilmek için gece gündüz demeden çaba sarf edeceğim. Her zaman her yerde öğretmenlerimin ve engelli kardeşlerimiz yanında olacağım. Aranılan biri değil arayan biri olacağım. Herkese saygılar ve sevgiler” sözlerine yer verdi.

“Ayşegül Kalender, İYİ Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı”

Ayşegül Kalender, üyesi olduğu Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi’nde basın toplantısı düzenleyerek milletvekili aday adaylığını açıkladı.

İYİ Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Ayşegül Kalender, üyesi olduğu Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi’nde basın toplantısı düzenleyerek aday adaylığını açıkladı. Toplantıda Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin ve yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.

Milletvekili Aday Adayı Ayşegül Kalender Türkiye Sakatlar Derneği bayrağı önünde poz verirken.

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, “Bilindiği gibi 14 Mayıs 2023 tarihinde ülkemizde cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi yapılacak daha önce de açıkladığımız gibi Türkiye Sakatlar derneği olarak Türkiye genelinde bütün şube başkanlarımız dahil üyelerimiz bu seçimde milletvekili adayı aday olması için başta genel başkanımız olmak kaydıyla bildiğim kadarıyla Aydın Şube başkanımız Erzurum Şube başkanımız İzmir Şube başkanımız değişik partilerden milletvekili aday adaylığında müracaat etmiş bulunmakta. İlimizde de iki tane engelli arkadaşımız bir tanesi bilindiği gibi Fehim Dinç, Adalet ve Kalkınma Partisinden, Ayşegül Kalender hanımefendi de İYİ partiden milletvekili aday adaylığı için müracaat etmiş bulunuyor.

Engelli kadrosundan tabi bu arkadaşlarımız müracaatlarını yapıyor. Bütün siyasi partilere bu zamana kadar ilettiğimiz duyurular da kesinlikle listelerinde engelli arkadaşlarımızın özellikle seçilebilecek yerlerde olması sorunları dile getirmeleri için inşallah bu seferki seçimde 20’nin üzerinden 30’a yakın milletvekilinin biz mecliste olmasını ümit ediyoruz. Ben bu noktada yine dediğim gibi diğer engelli adayımız Fehim Dinç’e çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum inşallah her şey gönüllerince olur” dedi. İYİ Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Ayşegül Kalender;

“Değerli Basın Mensupları ve dava arkadaşlarım. İsmim Ayşegül Kalender Evliyim ve bir çocuk annesiyim. Lise mezunuyum. 2002 yılından beri Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Zonguldak Şubesi aktif üyesiyim ve TSD’nin üyesi olduğum günden bu yana derneğimizde aktif olarak görev almaktayım. Halen TSD Zonguldak Şubesi’nin yönetim kurulu üyesi olarak faaliyetlerime devam ediyorum. Engellilerin sorunları ülkemizin de sorunlarıdır.

Son yıllarda engellilere yönelik pozitif politikaların artırıldığı söylense de aslında bu durum çağdaş dünyadaki uygulama ve politikalardan halen daha da uzakta olduğumuzu gösteriyor. Engelli kardeşlerim kendinizi asla yalnız hissetmeyin. Biz birlikte güçlüyüz ve tüm engelleri birlikte aştık, aşıyoruz. Engelsiz yaşamı birlikte kuruyoruz. Mücadele gücünü engelli kardeşlerimden ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Hanım Efendi’den alıyorum. Yıllardır aktif siyasetin içerisinde ve kadınlara örnek oluyor. Kendisi engelli bireylerin olduğu bir aileden geliyor ve Erişebiliyorsam Engelsizim! isimli projemizin de en büyük destekçisi. Bizi iyi biliyor ve bütün anlıyor.

Genel Başkanımızdan, İYİ Parti il ve ilçe teşkilatlarımızdan ve engelli kardeşlerimizden aldığım destekle, daha yaşanılabilir bir Türkiye için, birlikte yazacağımız bir tarih için 14 Mayıs’ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde İYİ Parti üyesi olarak Zonguldak Milletvekili Aday Adayı olduğumu huzurlarınızda açıklıyorum. Birlikte Kazanacağız, Tarih Yazacağız” diye konuştu.

“Sinan Karahan, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 3. Bölge Aday Adayı Oldu”

Yaşadığı rahatsızlık sonrası koltuk değnekleriyle yaşamını devam ettiren Sinan Karahan, Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adayı oldu.

Küçükken geçirdiği çocuk felci hastalığı sonucu bedensel engele sahip olan ve İstanbul 3’üncü bölgeden aday olmak için kendi aracıyla Ankara’ya seyahat eden Karahan, diğer vatandaşlar gibi işlemlerini tamamlamak amacıyla CHP genel merkez binasındaki bankolara geldi. Başvuruya oğluyla gelen Karahan, burada ilk olarak üyelik işlemlerini kontrol ettirmesinin ardından evraklarını ilgili bölüme teslim etti. Ardından Karahan, “hukuk birimi” bölümünden adli sicil kaydını kontrol ettirerek, 28’inci Dönem Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu tamamladı.

Milletvekili Aday Adayı Sinan Karahan İHA mikrofonuna açıklama yapıyor.

Özgürlükler ve yaşam hakkı konusunda katkı sunmak ve elini taşın altına koymak istediği için milletvekili olmak istediğini belirten Karahan, sözlerine şöyle devam etti:

“Sokakta çocuğunu pusette gezdiren bir annenin çukura düşmesiyle bir engellinin yolda yürüyememesi bence aynı manada. Elbette ki dezavantajlı gruplar var, pozitif ayrımcılık uygulanması gereken gruplar var ama bir insan hakkı sorunu olarak meseleye bakılırsa daha çok çözüme ulaşılır diye düşünüyorum. Şu anda bu ülkede devletin istatistiklerine göre yüzde 13 engelli var”

“Alpay İzbudak, Ak Parti Kocaeli Milletvekili Aday Adaylığı İçin Başvurdu”

Ak Parti’de engelli kadrosundan ilk milletvekili aday adayı olan AK Partili Alpay Özbudak, il binasına gelerek resmi başvurusunu yaptığını açıkladı.

Alpay İzbudak portre fotoğrafı.

Engellilerin karşılaştığı engelleri kaldırmak için milletvekili aday adayı olmak istediğini söyleyen İzbudak, açıklamasında; “Türkiye’de 4 milyon 800 bin engelli var. Hep birlikte çalışıp engelleri ortadan kaldıracağız. Önemli olan engel değil, engeli beyinde bitirmektir. 2,5 yıl önce beyin kanaması geçirdim ve 5 ay yatakta kaldım” ifadelerini kullandı. Ticaretle uğraşan İzbudak, 1977 İzmit doğumlu, evli ve 1 çocuk babası.

“Mutlu Tokgöz, İYİ Parti’den Çorum Milletvekili Aday Adayı Oldu”

Ankara’da yaşayan Çorumlu Abdullah Mutlu Tokgöz, İYİ Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı oldu. Engelli olarak yaşamını sürdüren, Çorum-Kargı nüfusuna kayıtlı, aynı zamanda gazetecilik yapan, sivil toplum kuruluşlarının da yakından tanıdığı Abdullah Mutlu Tokgöz, İYİ Parti Genel Merkezi’ne milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaparak, resmi işlemlerini tamamladı.

Abdullah Mutlu Tokgöz, İYİ Parti basın açıklaması kürsüsünde poz verirken.

14 Mayıs’ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri öncesi göreve talip olan Tokgöz, 22 Mart Çarşamba günü saat 15:00’de İYİ Parti Çorum İl Başkanlığında düzenleyeceği toplantı ile adaylığını kamuoyuna duyurdu.

“Murat Karahemşeri, İYİ Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı Oldu”

Aydın’ın Nazilli ilçesinde yaşayan Murat Karahemşeri, İYİ Parti Aydın milletvekili aday adaylığı için genel merkeze engelli kadrosundan başvuru yaptı. Karahemşeri’nin başvuru parasını, çevresindeki sponsorların desteğiyle topladığı öğrenildi.

Murat Karahemşeri, İYİ Parti Genel Merkezi önünde ayakta, ellerini cebinde poz veriyor.

Nazilli siyasetinde bir ilk gerçekleşti. İlçeye bağlı İsabeyli Mahallesi’nde yaşayan Murat Karahemşeri, İYİ Parti Aydın milletvekili aday adaylığı için genel merkeze engelli kadrosundan başvuru yaptı. Başvuru parasını çevresindeki sponsorların desteğiyle topladığı öğrenilen Karahemşeri, zaman kaybetmeden Başkent’in yolunu tuttu. Genel merkezdeki işlemlerinin ardından Karahemşeri, resmen İYİ Parti Aydın milletvekili aday adayı oldu.

“Görme Engelli Öğrenci İremsu Balcı TKP’den Milletvekili Adayı Oldu”

Türkiye Komünist Partisi milletvekili adayları ülkenin dört bir yanında seçim çalışmalarına başladı.

Görme engelli milletvekili adayı İremsu Balcı, mavi kazaklı giysi kıyafeti sokakta gezerken çekilmiş portre fotoğrafı.

Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı görme engelli ODTÜ öğrencisi İremsu Balcı, neden TKP’den Milletvekili Adayı olduğunu anlattı.

“Milli Yüzücü Yusuf Durdurmuş MHP’den Milletvekili Adayı Oldu”

Görme engelli Yusuf Durdurmuş Sakarya ili için 28 inci dönem vekillik başvurusunu Milliyetçi Hareket Partisi genel merkezinde yaptı.

Görme engelli milletvekili aday adayı Yusuf Durdurmuş MHP Genel Merkezi önünde bulunan yazıtlar alanında, elinde beyaz baston ve adaylık formu tutarak poz veriyor.
Görme engelli milletvekili aday adayı Yusuf Durdurmuş MHP Genel Merkezi önünde bulunan yazıtlar alanında, elinde beyaz baston ve adaylık formu tutarak poz veriyor.

Durdurmuş; Ülkemiz Milletimiz ve şahsımız hakkında Rabbim hayırlısını nasip eylesin dedi.

“Tolga Abdullah Sarı, MHP’den Milletvekili Adayı Oldu”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunan fiziksel engelli Tolga Abdullah Sarı, “Yaşamımda engelime üzülmek yerine her zaman hayatımı daha iyi idame ettirebilmeyi ilke edindim” dedi.

Milletvekili Aday Adayı Tolga Abdullah Sarı İHA mikrofonuna açıklama yapıyor.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve Cumhur İttifakı’nın engelli bireylere her zaman destek verdiğini ve bu yüzden MHP’den milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunarak engellilere destek olmak istediğini vurgulayan Tolga Abdullah Sarı, “Ankara’da ikamet ediyorum. Geçirdiğim bir trafik kazası sonucu bir bacağımı kaybettim. Engelli olarak yaşamıma devam etmeye başladım. Yaşamımda engelime üzülmek yerine her zaman hayatımı daha iyi idame ettirebilmeyi ilke edindim. Kendimi bildim bileli Milliyetçi Hareket Partisi’ni ve düşüncelerini destekledim. MHP’nin ve Cumhur İttifakı’nın engellilere olan desteğini biliyorum. Bu desteği hep birlikte tamamlayalım. Engelli kardeşlerimize destek olalım diye bugün milletvekili aday adaylığı başvurumu yaptım. Ülkemiz ve milletimiz adına hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“Muhabir Gökçe Tümer Özgen, İYİ Parti’den İstanbul Milletvekili Aday Adayı Oldu”

Türkiye’nin ilk ve tek engelli kadın muhabiri Gökçe Tümer Özgen, İYİ Parti İstanbul 3’üncü bölgeden milletvekili aday adayı oldu. Gökçe Tümer Özgen’in kararında STK’lardan gelen yoğun desteğin etkili olduğu öğrenildi.

18 yıldır CNN Türk televizyonunda çalışan Gökçe Tümer Özgen, “Engellinin Sesiyim” programı ile engellilerin ihtiyaçlarını, taleplerini dile getirerek önemli bir kamuoyu oluşturmalarını sağlıyor.

Bedensel engelli muhabir Gökçe Tümer, akülü sandalyesinde otururken elinde aldığı ödülle poz veriyor.

GÖKÇE TÜMER ÖZGEN KİMDİR?

1979 İstanbul doğumlu Gökçe Tümer Özgen, Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümü mezunu.
Bugüne dek yaptığı haberlerle çok sayıda ödüle layık görülen Özgen, CNN International’ın ABD Atlanta’daki gazetecilik eğitim programına katılarak, çalıştığı kurumu temsil etti ve çeşitli sertifikalar da aldı.

Gökçe Tümer Özgen, Murat Özgen ile evli.alıntı


KATEGORİLER Foto GaleriGündemHaberlerİçimizden Biri
ETİKETLER Engelli Aday AdaylarıEngelli HaklarıEngelli MilletvekiliEngelli PolitikalarıEngelliler ve Siyaset kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri