*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Mardin Adliyesi’ne Giremeyen Yürüme Engelliden Rampa İsteği  (Okunma sayısı 240 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Mardin Adliyesi’ne Giremeyen Yürüme Engelliden Rampa İsteği



Mardin’de adliye binasına gelen 58 yaşındaki yürüme engelli Mahmut Bahadır, engelli rampası olmadığı için işlemlerini dışarıda avukatı aracılığıyla yapmak zorunda kaldığını belirterek, rampa talebinde bulundu.

Kızıltepe ilçesinde yaşayan yürüme engelli Mahmut Bahadır, geldiği Mardin’de adliye binası önünde engelli rampası olmadığı için tekerlekli aracıyla içeri giremedi. Avukatı aracılığıyla işlemlerini dışarıda yapmak zorunda kaldığını söyleyen Bahadır, rampa talebinde bulundu.

Başkalarına ihtiyaç duymadan adliye binasına girmeyi umut ettiğini, fakat engelli rampası olmadığı için giremediğini belirten Bahadır, “Kızıltepe’den geldim, adliyede bazı işlemlerim vardı ancak engelli rampası olmadığı için giremiyorum. Lütfen buraya bir engelli rampası yaptırılsın. Sadece ben değil, diğer engelli bireyler de giremiyor. Bir engelli birey, adliyeye işi düştüğü zaman gelip böyle ortada kalmasın. Başkalarına ihtiyaç duymadan kendi başına adliyeye girip çıksın. Kendini engelli hissetmesin. Zor durumda kaldım, bu yüzden avukatımı aradım, sağ olsun gelip yardımcı oldu. En azından işimi takip etmesi için vekalet verdim, imzaları attım. Herkes bir engelli adayıdır, bu yüzden biraz empati kursunlar”

DHA


 KATEGORİLER Haberler
 ETİKETLER Adliye BinasıEngelli RampasıKızıltepeMardinYürüme Engelli Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri