*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Görme Engelli Birey: ‘Cadde 54 AVM’ Bizleri Yok Saymamalı!  (Okunma sayısı 254 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Görme Engelli Birey: ‘Cadde 54 AVM’ Bizleri Yok Saymamalı!



Sakarya’nın Serdivan ilçesinde hafta sonu ailesiyle birlikte Cadde 54 AVM’ye sinema seyretmeye giden görme engelli baba ve oğlunun sinema keyfi eziyete dönüştü. Oğlu tekerlekli sandalye film izleyen İbrahim Bengü “AVM yönetiminin erişilebilirlik yasalarının uygulanmasını istiyoruz” dedi.

“YASALAR UYGULANSIN”

İbrahim Bengü, “Cadde 54 alışveriş merkezine sinemaya geldik. Bilet aldık, fakat sinemanın engelli girişi olmadığını belirttiler. Güç bela görevliler aracılığıyla yukarı çıktık. Ben bir engelli olarak bu durumdan çok rahatsızım. Neden başkasının yardımıyla sinemaya gitmeliyim? Şimdi sinema bittiğinde bizi kim indirecek? En normal yapmamız gereken bir şey bile sorun haline geliyor. Cadde 54 AVM yetkililerine sorularım var. Engelli bireyler olarak çok az mı para kazandırıyoruz, çok mu önemsiziz? Erişilebilirlik kriterleri ile ilgili değerlendirme yapan yetkililere soruyorum. Yasaların uygulanması için ne kadar bekleyeceksiniz?” şeklinde konuştu.

“LÜKS VE MASRAF GÖRÜLÜYOR”

Bengü, “Bu alışveriş merkezi eski bir alışveriş merkezi değil, yeni ve belediye ortaklığı olan bir alışveriş merkezi. Buradaki alanlar kamuya açık alanlar. Neden biz kullanamıyoruz ya da kullanmak için neden birilerinin yardımına ihtiyacımız var? Bedensel engelli oğlum ile birlikte geldik. Onun oturabileceği bir alan olmadığı için sandalyesi girişte duruyor, filmi öğle izliyor. Film bittikten sonra oğlumu salondan çıkarma ve aşağı indirme sorunu yaşayacağız. Görevli arayacağız, lütfederlerse birileri yardımcı olacak. En basit bir sinema keyfi için neden bin bir eziyet çekmek zorundayız? Oğlum için oturma ve giriş çıkış sorunu var biz görme engelliler için ise sinema salonunda betimleme yok. Engeliler için yapılanlar lüks ve masraf olarak görülüyor” ifadelerini kullandı.

haberlisin.com


ETİKETLER Cadde 54 AVMErişilebilirlikGörme EngelliSakaryaSerdivanSinemaTekerlekli Sandalye kayseri de Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri