*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Sinop’ta 3 Yıl Önce Kaybolan 5 Yaşındaki Otizmli İbrahim Hala Aranıyor  (Okunma sayısı 247 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Sinop’ta 3 Yıl Önce Kaybolan 5 Yaşındaki Otizmli İbrahim Hala Aranıyor



Sinop’ta, 20 Nisan 2020 tarihinde kaybolan otizmli İbrahim Ay (5), yaklaşık 3 yıldır bulunamadı. İbrahim Ay’ın amcası Kasım Ay; “İlk 3 ay sürekli arandı. Ama şimdi arama çalışmaları biraz kesildi. Ben bu aramaların en kısa zamanda sıklaştırılmasını istiyorum. Çünkü 3 sene oldu. Bizim için 3 sene sanki bir ömür gibi. Zamanımız geçmiyor. İbrahim’in diğer kardeşini gördükçe üzülüyoruz. Elimizden bir şey gelmiyor. Süreci takip ediyoruz ama ben bunun bir şekilde daha geniş kapsamlı araştırılmasını istiyorum. Aile zaten perişan” dedi.

Kayıp İbrahim Ay’ın yengesi Şehri Ay ise; “Devlet büyüklerimizden isteğimiz bize yardımcı olsunlar. Bizi mağdur, bizi öksüz, garip bırakmasınlar” diye konuştu.

Olay, Sinop merkeze bağlı Eymir köyünde, 20 Nisan 2020 tarihinde meydana geldi. Evlerinin penceresinden kaçtığı tahmin edilen ikiz kardeşlerden otizmli İbrahim Ay kayboldu. Yakınları, tüm aramalara karşın küçük İbrahim’e ulaşamayınca jandarmaya haber verdi. İhbar üzerine İbrahim Ay’ın bulunması için çalışma başlatıldı. İbrahim Ay, jandarma ve AFAD ekipleri tarafından köyün çevresi ve ormanlık alanlarda uzun süre arandı ancak bir sonuç alınamadı.

“DEVLET BÜYÜKLERİMİZDEN BU OLAYIN EN KISA ZAMANDA AYDINLATILMASINI İSTİYORUM”

İbrahim Ay’ın amcası Kasım Ay, “20 Nisan Pazartesi günü yaklaşık 12:00 saatleri civarı annem beni telefonla aradı. Çocuğun kaybolduğunu söyledi. Anneme “evin etrafına bakın, belki oralardadır” dedim. “Yok, oğlum biz baktık” dedi. Ondan sonra ben hemen jandarmayı aradım. Jandarma 10-15 dakika içinde çıktı. Ben de Sinop’tan, çocuğun babasını çalıştığı inşaattan Gerze ilçesinden aldım. Beraber köye geçip arama çalışmalarına katıldık. Epey bir süre aradık. Yaklaşık 3 ay sürekli arandı. Bu 3 aylık süre zarfında elimize bir netice geçmedi. O yüzden ben devlet büyüklerimizden bu olayın en kısa zamanda aydınlatılmasını istiyorum. Biz ailecek perişanız. Bizim ıstırabımızın dindirilmesini istiyoruz” dedi.

“ARAMALARIN EN KISA ZAMANDA SIKLAŞTIRILMASINI İSTİYORUM”

“İlk 3 ay sürekli arandı. Ama şimdi arama çalışmaları biraz kesildi. Ben bu aramaların en kısa zamanda sıklaştırılmasını istiyorum. Çünkü 3 sene oldu. Bizim için 3 sene sanki bir ömür gibi. Zamanımız geçmiyor. İbrahim’in diğer kardeşini gördükçe üzülüyoruz. Elimizden bir şey gelmiyor. Süreci takip ediyoruz ama ben bunun bir şekilde daha geniş kapsamlı araştırılmasını istiyorum. Aile zaten perişan. En azından diğer çocuğu var. Onunla biraz avunuyorlar ama o çocuğu görünce de ister istemez üzülüyoruz. O da otizm hastası. Ne kadar da olsa insan diğer çocuğunu hep arıyor. Ölse bir mezarı var deriz. Sürekli kardeşine baktıkça vicdan duygusu hissediyoruz, üzülüyoruz. Ama elimizden bir şey gelmiyor. Bunu ancak devlet büyüklerimiz çözer. Onlardan bu olayın aydınlatılmasını istiyorum. Biz kaybolduğu şüphesindeyiz ama bunun sonunda mutlaka bir insan eli var. Görgü tanıkları var. Bunlar kendilerini kanıtladılar. Tespit ettiler. Ben en azından bu olayların üstüne gidilmesini istiyorum. Eğer görgü tanığı varsa tekrar bunların ifadesinin alınmasını ve detaylı bir şekilde soruşturma yapılmasını istiyorum”

“BİZE YARDIMCI OLSUNLAR. BİZİ MAĞDUR, BİZİ ÖKSÜZ, GARİP BIRAKMASINLAR”

Kayıp İbrahim’in kaybolduğu gün aynı evde olduğunu belirten İbrahim Ay’ın yengesi Şehri Ay ise; “Sabah kalktık. Herkes işine gücüne gitti. Sonra işlerimizi hallettik. Sofraya oturduk. Bir zaman sonra İbrahim’in sesinin olmadığını fark ettik. Çocuğumu gönderdim baksın diye. O da olmadığını fark edince bize seslendi. “Anne, çocuk yok” dedi. Herkes aramaya başladı. Köyün her yerini aradık. Baktık yok. Jandarmaya haber verdik. Jandarma geldi. 2-3 ay aradı ama fayda yok. Devlet büyüklerimizden isteğimiz bize yardımcı olsunlar. Bizi mağdur, bizi öksüz, garip bırakmasınlar. Köylü bir öyle, bir böyle konuşuyor. Çocuk orada, burada deyip bizim kafamızı karıştırıyorlar. Bizi çok üzüyorlar. Herkesin çocuğu kaybolabilir. Bu zamana kadar kayboluyordu bu çocuk, bulunuyordu da. O gün niye bulunmadı? Bunda bir el var ki bulunmuyor. Devlet büyüklerimize savcımıza, valimize herkese sesleniyorum. Bizim arkamızda dursunlar. Bize destek olsunlar. İbrahim özlenmez mi? Ben onun doğumundan sonra sadece bir süt vermedim. Ben anne yarısıyım. Özlenmez mi çocuk? Beraber oynuyorlardı kardeşiyle”

ankahaber.net


ETİKETLER AFADEngelli ÇocukEymir KöyüJandarmaKayıp ÇocukOtizmliSinop kayseri de Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri