*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İstanbul Havalimanı’nda Engelli Bireylere Özel Kafe Hizmete Açıldı  (Okunma sayısı 300 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
İstanbul Havalimanı’nda Engelli Bireylere Özel Kafe Hizmete Açıldı



Çalışanlarının özel ihtiyaç sahibi bireylerden oluştuğu “Cafe Yanımda” İstanbul Havalimanı’nda hizmete açıldı. Engelli bireylerin istihdama katkısını artırmak amacıyla hizmete açılan kafeden elde edilen gelir, işbirliği yapılan sivil toplum kuruluşlarına bağışlanacak.

Engelli yolcularında seyahat ederken tüm hizmetlerden faydalanabilmesi için özel olarak tasarlanan İstanbul Havalimanı, dünyada bir ilki daha hayata geçirdi. Özel ihtiyaçları bulunan bireylerin istihdama katkısını artırmak amacıyla İç Hatlar Terminali’nde çalışanları bu bireylerden oluşan “Cafe Yanımda”yı hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet İlker Haktankaçmaz, Türkiye’de 8 milyona yakın engelli bireyin bulunduğunu ifade ederek, bu projenin onlar için de bir cesaret ve bir motivasyon kaynağı olacağını söyledi.

“Başarılı Olursak Bu Projeyi Genişleteceğiz”

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA CEO’su Kadri Samsunlu ise seyahat etmenin bir insan hakkı olduğu prensibi ile hareket eden İGA İstanbul Havalimanı’nın inşaat sürecinden itibaren “erişilebilir” hizmetleri odağına yerleştirdiğini kaydederek “Cafe Yanımda” ile dünyada bir ilki daha hayata geçirdiklerini söyledi.

Samsunlu, “Engelli bireylerle seyahat edenlerin kendi köklerine gitme hakkı var. Bu Van da olabilir, Hindistan da… Bizim görevimiz engelli bireylerin havalimanlarını kullanırken zorlanmamalarını sağlamak” dedi. Son iki ay içinde dünyadaki 3 büyük havalimanın “erişilebilir” hizmetler konusunda kendilerinden bir sunum istediğini açıklayan Samsunlu “‘Cafe Yanımda’ bizim için bir istihdam hedefi. Şu anda 9 kişi çalışacak. Yarın bunu 90 kişiye çıkarırız. Bu başarılı olursa bunu genişletmeyi istiyoruz” ifadesinde bulundu.

“Onlara İstihdam Sağlamak İstiyoruz”

İGA İstanbul Havalimanı yolcularına yeme-içme hizmetleri sunan TUM’un CEO’su Hüseyin Dönmez ise “Onları yılda bir iki özel günde hatırlamak istemiyoruz. Onlara istihdam sağlarken daha güvenli bir geleceği adım atmalarına vesile olmak istiyoruz” dedi.

“Cafe Yanımda” da vakit geçirecek fiziksel ve biliçsel farklılıklara sahip bireylerin rahat etmesi için her türlü imkanın sağlandığını kaydeden Dönmez “Işıklandırmaları göz hassasiyetine göre ayarladık. Görme engelli misafirler için Braille alfabeli yönlendirmeler ve menüler mevcut. Akülü sandalye ile yolculuk edenler için şarj istasyonumuz var. Sese karşı hassasiyet duyanlar için yemeklerini konforlu yemeleri için sessiz oda yerleştirdik” diye konuştu.

DHA


ETİKETLER Engelli İstihdamıErişilebilirlikİGAİstanbul Havalimanı öMeR Başkanım bir tekerlekli sandalyem olsun yeterli demiş al sana tekerlekli sandalye hayırlı olsun kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri