*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin Yeni Başkanı Murat Aksu Oldu  (Okunma sayısı 442 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

• Administrator
  • Hero Member
Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin Yeni Başkanı Murat Aksu Oldu

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin Başkanlığına Dr. Av. Murat Aksu seçildi.

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK) Kurucu Başkanı, engellilerin ağabeyi, değerli spor insanı A. Yavuz Kocaömer’in 18 Kasım 2022’de hayatını kaybetmesinin ardından TMPK’nın yeni Başkanı belli oldu.

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkan Yardımcısı Dr. Av. Murat Aksu, 12 Aralık 2022 Pazartesi günü İstanbul Point Otel’de yapılan ve tek aday olarak katıldığı Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda TMPK’nın yeni Başkanı oldu.

Murat Aksu Başkanlığındaki TMPK Yönetim Kurulu ise şu şekilde oluştu:

Başkan: Dr. Av. Murat Aksu
Başkan Yardımcısı: İbrahim Halil Korkmaz
Genel Sekreter: İbrahim Gümüşdal
Sayman Üye: Berrin Altınöz
Üye: Ümit Deniz Kurt
Üye: Mümtaz Karakaya
Üye: Şenes Erzik
Üye: Alpaslan Baki Ertekin
Üye: Sevda Altunoluk (Sporcu Konseyi Başkanı)

Başkan Dr. Av. Murat Aksu’dan ilk açıklama:

1992 Barselona Oyunlarına tek bir sporcu ile katılabilmiştik. Paralimpik Yüzme Branşında Mehmet Gürkan ilk kahramanımızdı.

2021’de Tokyo Paralimpik Oyunlarında 13 Branşta 44’ü kadın, 43’ü erkek toplam 87 kahramanla katıldık. 2’si Altın toplam 15 madalya kazandık.

Bu büyük gelişimin öncüsü, lideri, kurucu “abisi” Sayın Yavuz Kocaömer’i saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.
Onun idealleri, azmi ve tutkusu Paralimpik sporun ve sporcuların umut ışığı oldu. O ışık hepimizin geleceğini aydınlattı. Benim hayattaki en büyük şanslarımdan biri onun ikinci başkanı olarak 8 yıl boyunca kendisiyle birlikte çalışmak oldu.

Ben ve Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarım onunla senelerce birlikte çalışma şerefine nail olduk. Yavuz Abinin çalışma arkadaşları ve Paralimpik ailesi olarak, onun mirasının emanetçileri ve takipçisi olacağız hep birlikte.
Paralimpik sporun gelişimi için yıllarca beraber çalıştığımız Paralimpik ailesinin artık bir başka motivasyonu daha var, o da Yavuz Abi’ ye olan manevi borcumuz. Çok zor bir görev olacak elbette Yavuz Abi’siz bu harika camiaya Başkanlık yapmak, ancak onun bize devrettiği ışık saçan o meşaleyi çok daha ileriye taşımak zorundayız.
Yüzleri gülen yeni sporcularımız bizim en büyük mutluluğumuz olmaya devam etmeli, böylece Yavuz Abi’nin de ruhu şad olacaktır.

facebook.com/TurkParalimpik

KATEGORİLER Spor
 ETİKETLER Engelli SporMurat AksuTürkiye Milli Paralimpik KomitesiYavuz Kocaömer kayseri engelliler derneği diyalizle yaşam engelliler derneği  kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri