Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
kayseriengellilerdernegi.com
»
Sağlık
»
Sağlık
»
Samsun’da Yatağa Bağımlı Demans Hastasına Engelli Raporu Verilmedi
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Samsun’da Yatağa Bağımlı Demans Hastasına Engelli Raporu Verilmedi (Okunma sayısı 420 defa)
kayseriengelliler
Administrator
Hero Member
«
:
Kasım 08, 2022, 02:53:21 ÖS »
Samsun’da ileri derecede demans hastası olan ve yatağa bağımlı olarak yaşayan Bayram Baysan’a Engelli Raporu verilmedi. Adeta bir bebek gibi bakılan, algısı ve konuşması olmayan Bayram Baysan’ın kardeşini, annesini ve hiçbir yakınını tanıyamaz halde olmasına rağmen engelli raporu alamaması ailesini isyan ettirdi.
Bir tek cümle konuşamayan, aile fertlerini dahi tanımayan ve yatağa bağımlı olarak yaşayarak ailesi tarafından çocuk gibi beslenip ihtiyaçları giderilmeye çalışılan 52 yaşındaki Bayram Baysan’ın ailesi, engelli sağlık raporunu düzenleyen hekimlere adeta isyan etti. Anne Emine Baysan, “Oğlum, ellerimde yok olup gidiyor. Hastalığı çok hızlı ilerledi. Adeta bir yılda eridi. Ne konuşuyor, ne dinliyor, ne de bizleri tanıyor. Üstelik hiçbir ihtiyacını gideremiyor. Ayakta duramıyor, oturamıyor ve bir tek kaşık dahi tutamıyor ve yutma güçlüğü çekiyor, katı gıdalar yiyemiyor. Ben oğlumun bebek gibi altını değiştiriyorum” dedi.
“Bebek gibi bakıma muhtaç”
Hasta yatağında bir bebek için gerekli olan bakım hizmetlerine muhtaç olduğu belirtilen Bayram Baysan’ın ileri derecede Alzheimer olmasına rağmen, hekimlerin bu durumu umursamadıklarını belirten anne Emine Baysan, “Ben evladımın kısa sürede bu kadar elden ayaktan düşmesine, konuşamamasına, kaşık dahi tutamayıp bir bebek gibi bakıma muhtaç olmasına yanarken, bir de devletimizin hekimlerinin bu durumu görmezden gelmelerine ve umursamazlıklarına dayanamıyorum. Evladım ellerimde eridi ve hızla ölüme yaklaşıyor. Bu nasıl olurda görülemez. İnanılır gibi değil. Ben buradan Sağlık Bakanlığı yetkililerine sesleniyor” diye konuştu.
“Uzmanlar ise gözden kaçmış olabileceğini belirtiyor”
Uzmanlar, ileri derecede ve nadir görülen bir hastalığı olan Bayram Baysan’ın engelli raporu alabilecek düzeyde olmasına rağmen, yoğun tempoda çalışmakta olduklarından bu hastalığın tanısını koymakta güçlük çeken hekimler tarafından gözden kaçırılmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Uzmanlar, rutin görülen bir hastalığın tanısının kolay, nadir görülen bir hastalığın ise zor olduğu görüşünü dile getiriyor.
Samsun Son Haber
kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam
Engelliler Derneği Kayseri
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
kayseriengellilerdernegi.com
»