*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kandıra’daki Tecavüz Olayında Engelli Kıza Tecavüz Eden Sanığa 10 Yıl Hapis  (Okunma sayısı 268 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Kandıra’daki Tecavüz Olayında Engelli Kıza Tecavüz Eden Sanığa 10 Yıl Hapis



Olay geçtiğimiz sene Kandıra Topluca Mahallesi’nde ikamet eden engelli F.G.’ye, yan yana binalarda ikamet eden ve akrabalıkları bulunan 67 yaşındaki Ali Seyrek tarafından hastaneye getirilmesi üzerine ortaya çıktı.

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde Kırk Armut Köyü, Duraklı Mahallesi’nde ikamet eden 67 yaşındaki Ali Seyrek, yüzde 90 engelli olan F.G.’yi, ailesiyle oturduğu eve giderek “Kandıra’da iyi bir doktor olduğunu ve engelli kadın F.G.’yi hastaneye götürmek istedi. Engelli kız F.G.’nin erkek kardeşi Ali Seyrek’in bu isteği üzerine doktorun kim olduğunu araştırmak istediğini söyledi. Ali Seyrek, doktorun ismini unuttuğunu, bilmesine gerek olmadığını söyledi. Bu cevabı alan erkek kardeş kız kardeşi F.G.’yi Ali Seyrek ile göndermedi. Israrcı davranışlar ile bu defa F.G.’nin babası ile görüşen Ali Seyrek, F.G.’nin babasının hem arkadaşı hem de akrabası olmasından dolayı güvenerek 2 Nisan 2021 günü birlikte hastaneye gitti. Hastaneye gittikleri sırada Ali Seyrek, F.G.’nin babasına pandemiden dolayı hastaneye girmesinin riskli olduğunu, arabada beklemesinin daha doğru olacağını söylüyor ve babanın arabada beklediği sırada şahıs, engelli kadın F.G.’yi kadın doğum bölümüne götürüyor.

“Hamile Kaldığı Öğrenildi”

Doktora kan testi yapılmasını istediğini dile getiriyor. Test sonuçları doğrultusunda yüzde 90 engelli olan F.G. isimli kızın hamile olduğunun öğrenilmesi üzerine doktor durumdan şüphelenip durumu jandarma ekiplerine bildiriyor. Yakalanan 67 yaşındaki Ali Seyrek isimli şahıs sorgulanma sırasında her şeyi itiraf ediyor. Engelli kıza cinsel saldırıda bulunduğunu, çocuğun ondan olduğunu kabul eden şahıs tutuklanarak cezaevine gönderiliyor.

“Bir Değil İki Kişiler”

Durumun ortaya çıkması üzerine engelli kızın konuşamaması sebebiyle el işaretleri uzmanı ve pedagog eşliğinde ifadesi alındı. İfade sırasında el hareketleri ile birlikte aslında bir kişi değil iki kişi olduklarını ve olay sırasında ağzını kapattıklarını ifade etti. Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınması üzerine itirafçı olan Ali Seyrek, daha sonra olayı yalanladı ve çocuğun da ondan olmadığını söyledi.

2 Nisan 2021 günü açığa çıkan olay sonrası yapılan DNA testi sonucu ise Ali Seyrek isimli şahıs ile uyuşmadı. Olay ile ilgili ifadelerinde 2 kişi olduğuna yer veren F. G. yüzde 90 engelli olması sebebiyle ikinci kişinin kim olduğunu ifade edemezken, olayda Ali Seyrek’in de olayda yer aldığını el hareketleri ile onayladı. Yaşanan skandal olayın ardından Ali Seyrek 2 Nisan 2021’den beri tutuklu olarak yargılanmaya devam ediyor.

“Karara Çıktı”

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanık Ali Seyrek, zihinsel engelli F.G.’ye tecavüz edip cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 10 yıl 6 ay hapis cezasına hükmedildi. Kandıra’da geniş kesim tarafından tanınan aile, civardaki köyler tarafından dışlanırken mağdur zihinsel engelli F.G.’nin ailesi “bu tür davalarda cezaların yetersiz kaldığını ve caydırıcı olmadığını” ifade etti.

seskocaeli.com


 KATEGORİLER Haberler
 ETİKETLER Cinsel SaldırıJandarmaKandıraKocaeliSapıkTecavüzTopluca MahallesiZihinsel Engelli kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45