« : Kasım 08, 2020, 03:20:36 ÖS »
Uğurcan Özer Triatlon Dünya Kupası Yarışını 9. Sırada Bitirdi
Uğurcan Özer, Para Triatlon Dünya Kupası’ndaki yarışını bitirdi.
Portekiz’de gerçekleştirilen Para Triatlon Dünya Kupası’nda ülkemizi, para triatlon branşında ikinci kez uluslararası müsabakada yarışan Uğurcan Özer temsil etti.
PTS5 kategorisinde mücadele eden milli sporcumuz; 750 m yüzmede 11:08, 20 km bisiklette 31:31, 5 km koşuda 20:49 ve toplamda 1:05:18’lik derecesiyle yarışı 9. sırada bitirdi.
Bir önceki derecesini geliştirerek turnuvayı tamamladığını söyleyen Uğurcan, ”Ülkemizde geçen sene yapılan turnuvada ilk kez uluslararası faaliyette yarışmıştım. Alanya’da elde ettiğim dereceyi Portekiz’de geliştirdim ve tecrübe kazandım. Bir sonraki dünya kupasında hedefim, ilk 5’te yer almak.” dedi.
Organizasyonda Uğurcan Özer’e eşlik eden Milli Takım Antrenörü Mert Onaran ise ”Uğurcan’ın ikinci kez uluslararası alanda yarıştığı Dünya Kupası’nda 01:05:18’lik süreyle 9. sırada yer aldık. Geçen yıl Alanya’daki dünya kupasında bitiş süremiz 1.14.01’di. Süre anlamında büyük bir gelişme kaydetmiş olduk. Pandemi döneminde yarış olmadığı için paralimpik sıralamada ilk 10’da yer alan 3 atlet de yarıştaydı. Yarışın birincisi, şu an paralimpik sıralamada 3. sırada ve bu atletle aramızdaki süre farkı 8 dakika 13 saniye. Uğurcan, triatlon branşında bir buçuk senelik geçmişi olan çok yeni bir sporcu, bu kadar kısa sürede gelişme katetmesi bizleri çok mutlu etti. Her geçen gün bu farkı azaltıp, 2021 yılına ertelenen Tokyo Paralimpik Oyunları’nda iyi bir puan alacağımıza inancım tam.” ifadelerini kullandı.
tbesf.org.tr
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri