*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Memur-Sen Engellilerin İdari İzinli Olmasını İstiyor  (Okunma sayısı 494 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Memur-Sen Engellilerin İdari İzinli Olmasını İstiyor
« : Haziran 09, 2020, 02:44:35 ÖÖ »
Memur-Sen Engellilerin İdari İzinli Olmasını İstiyor



Salgın sürecinde idari izinli sayılan bazı kamu personelinin normalleşme döneminde de idari izinli sayılması için Memur-Sen’den adım geldi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvuran Memur-Sen, engelli, hamile ve bebeklilerin idari izinlerinin sürmesini talep etti.

Memur-Sen Konfederasyonu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’na yazı yazarak, pozitif ayrımcılığa tabi engelli personelin, hamile ve yasal süt iznini kullanan kamu görevlilerinin, virüs tehdidinin tamamen ortadan kalkmamış olmasından dolayı idari izinli sayılmalarını sağlayacak yasal düzenlemenin ivedilikle yapılması gerektiğini belirtti. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Hacı Bayram Tonbul ve Mehmet Emin Esen imzalı talep dilekçesi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’na iletildi.

KOVID-19 TEHDİDİ TAMAMEN KALKMADI

Kovid-19 ile mücadele noktasında “yeni normal” hayata atılan adımların ardından idari izinli sayılan 60 yaş ve üzeri olanlar ile Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kronik hastalığı bulunan personelin haricindeki kamu görevlileri de görevlerine 1 Haziran itibariyle başlamış oldu. Memur-Sen Konfederasyonu ise tehdidin tamamıyla ortadan kalkmaması dolayısıyla pozitif ayrımcılığa tabi engelli personelin, hamile ve yasal süt iznini kullanan kamu görevlilerinin de bu kapsama alınmasının gerekliliğini belirten dilekçeyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvurdu.

kaynak: milligazete.com.tr 04 Haziran 2020



Etiketler : buram mutluluk koksa dünyayı sevgi sarsa bir sabah uyandığımda buram inal bir mıh bir vatan kurtarır bir hayat kurtar türkiye kayseri belsin yeşil mahalle dernek üyelik kadın kolları gençlik