*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Torbalı'da Üst Geçitleri Kullanmak Engelli ve Yaşlılar İçin İmkansız  (Okunma sayısı 507 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Torbalı'da Üst Geçitleri Kullanmak Engelli ve Yaşlılar İçin İmkansız



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Torbalı'da yaptığı üst geçitler, engelli ve yaşlılar için çileye dönüştü. Bir üst geçitte 2 yıldır asansör kullanıma açılmazken, diğer üst geçitte asansör günlerce bozuk kaldığı için, vatandaşlar 120 basamaklı merdiveni çıkmak zorunda kalıyor.

Torbalı'da yayaların karayolunun iki tarafına rahat geçmesi için yaptırılan üst geçitleri kullanmak ilçedeki engelli ve yaşlılar için neredeyse imkansız. İlçede en merkezi bölgedeki üst geçitteki asansör günde 3 defa bozulunca, üst geçidi kullanmak zorunda kalan yaşlı, hasta ve engellilerden gücü yetenler, her defasında 120 basamaklı merdiveni çıkmak zorunda kalıyor.

"ÇARE BULUNSUN"

Torbalı'nın batı yakasında başta Kaymakamlık, Postahane, Nüfus Müdürlüğü, Jandarma ve 6 okul olmak üzere birçok kuruma ulaşmak isteyen yaşlı, engelli, çocuklu kadınlardan bazıları asansör çalışmadığı için geri dönmek zorunda kalıyor. İZBAN'ın ilçeyi ikiye ayırmasından sonra, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Orman İşletme Şefliği, Askerlik Şubesi gibi kurumların yanı sıra 3 lise, 3 ilkokul ve bir anaokulu da Torbalı'nın batı yakasında kaldı. Engelliler karşıdan karşıya geçemezken, çocuk arabası ya da pazar arabası olanlar ise arabalarını kucaklamak zorunda kalıyor. Astım hastası olan 32 yaşındaki engelli Serpil Tokmak bu işkenceyi çekenlerden biri. Tükel, "Asansöre yöneliyoruz ama sürekli arızalı ve kullanamıyoruz. Bir çare bulunsun" dedi.

"BU AYIBA SESSİZ KALMAYIN"

Torbalı'da bir diğer üst geçti çilesi de Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşanıyor.

Yapıldığı günden beri asansörleri hiç çalıştırılmayan üstgeçit, vatandaşları canından bezdirdi.

Yürümekte bile zorlanmasına karşın üstgeçit merdivenlerini tırmanmak zorunda kalan 90 yaşındaki Halil İbrahim Bulut, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ihmaline isyan etti. Yapımı 2 yıl gecikmeli gerçekleştirilen üstgeçidin asansörleri hala çalıştırılmadı. İki yıl üstgeçit bekleyen vatandaşlar, iki yıldır da asansör bekliyor.

Yaşlı ve engelliler karşı tarafa geçemiyor. 90 yaşındaki Halil İbrahim Bulut'un karşı tarafa geçmesi 20 dakika sürüyor. Yaşlı adam, 3 basamakta bir dinlenmek durumunda kalıyor. Üstgeçit asansörlerinin artık yapılmasını isteyen Halil İbrahim Bulut, "Benim gibi yaşlı insanlar için bu merdivenleri çıkmak işkenceden beter. Engelli vatandaşlarımız hiç çıkamaz. İki yılı geçti asansörleri açmadılar. Bari yürüyen merdiven yapsalardı. Artık bu ayıba sessiz kalınmasın" dedi.

22.04.2019 - Yeni Asır



Etiketler : betmeni, he-mani, süpermeni halt eden tek kahraman,Her zaman açık kalan tek nöbetçi eczane,Ayaklarının altında Cennet olan ulvi canlı,Annelikten Emekli olmayan ve İstifa etmeyen kayseri