*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Tekerlekli Sandalye Eskrim Avrupa Şampiyonası Sona Erdi  (Okunma sayısı 705 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Tekerlekli Sandalye Eskrim Avrupa Şampiyonası Sona Erdi
« : Eylül 22, 2018, 01:36:32 ÖÖ »
Tekerlekli Sandalye Eskrim Avrupa Şampiyonası Sona Erdi



İtalya'nın Terni şehrinde düzenlenen Tekerlekli Sandalye Eskrim Avrupa Şampiyonası sona erdi. Turnuvada ülkemizi temsil eden Milli sporcularımız; Elke Lale Van Achterberg, 17 sporcunun yarıştığı Flöre kategorisinde 11. olurken, 20 sporcunun yer aldığı Epe kategorisini 8. sırada tamamladı. Hakan Akkaya ise 23 sporcunun madalya şansı aradığı Flöre kategorisinde 11.olurken, 31 sporcunun yarıştığı Epe kategorisinde 17. oldu.

''TECRÜBE KAZANDIM''

Şampiyonada tecrübe edindiklerini belirten 18 yaşındaki genç sporcumuz Elke Lale, ''İtalya'da kendim hakkında çok şey öğrendim. Tekniğim konusunda eksiklerimin farkına vardım. Hedeflerim için neler yapmam ve nasıl çalışmam gerektiğinin daha iyi bilincindeyim. Bu önemli şampiyonalara katılma imkanı bulduğum için çok mutluyum çünkü tecrübe kazandım. Avrupa Şampiyonası, hedefim olan 2020 Paralimpik Oyunları'nda başarı elde etmek adına iyi bir basamak oldu.'' dedi.

''AZİMLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ''

Azimle çalışmaya devam edeceklerini söyleyen 23 yaşındaki Milli eskrimcimiz Hakan Akkaya ise ''Bu Avrupa Şampiyonası bizim için madalyasız bir müsabaka oldu. Bu durumdan dolayı üzgünüz ancak eksiklerimizin farkındayız. Bundan sonraki süreçlerde de bunlar üzerine yoğunlaşacağız. 1 yıl süren bir boşluğum vardı. Geri dönüş yapma, toparlanma aşamasındayım. 4-5 aylık bir sürede çok fazla antrenman yaptım ve üstüne kattığım çok fazla şey oldu. Azimle çalışmaya devam edip 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda kürsüde yer almak için elimizden gelen her şeyi yapmaktan vazgeçmeyeceğiz.'' değerlendirmesinde bulundu.

21.09.2018 - tbesf