*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk Engelli Taleplerini Dinledi  (Okunma sayısı 778 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Aile ve Sosyal HizmeTaleplerini Dinleditler Bakanı Selçuk Engelli



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk ile Sivil toplum adına Engelliler Konfederasyonundan 6, atama bekleyen kamu personel adaylarından 4 olmak üzere 10 kişi toplantı gerçekleştirdi.

Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk ile bir saat on beş dakika süren bir pozitif bir müzakere gerçekleştirdik. Toplantıda Sayın Bakanın yanı sıra Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet Erdem ile Sayın Ayşe Kardaş Ergezen; Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Sayın İshak Çiftçi ve Devlet personel Başkanı Sayın Enes Polat da hazır bulundular. Sivil toplum adına Engelliler Konfederasyonundan 6, atama bekleyen kamu personel adaylarından 4 olmak üzere 10 kişi vardı.

Birinci sorun olarak 2500 dolayında açıklanan atanacak engelli personel sayısının, daha önce söz verildiği gibi en az 5000’ e yükseltilmesi; bunun için gerekli çalışmaların yapılması istenmiştir. Sayın Bakan ve ilgili bürokratlar önümüzdeki aylarda yeniden kurumlarla yazışacaklarını, engelli kamu personel talebin artırılmasını isteyeceklerini, devletin yeniden yapılanması çerçevesinde birleştirilen bakanlıklar da dikkate alınarak daha çok engelli kamu personeli atamasını zorlayacaklarını belirtmişlerdir.

İkinci sorun olarak; kamu personeli olarak atanan 50 bini aşkın personelin işlerinde verimli olabilmeleri ve bankomat memuru olmaktan kurtulabilmeleri için bundan sonraki atamalardan önce iş ve meslek analizi yapılarak engellilerin engel türlerine ve derecelerine göre başarıyla yapabilecekleri işlerin tespitinin gerçekleştirilmesi; buna göre mesleki eğitim kurslarının düzenlenmesi talep edilmiştir. Bu isteğimize Sayın Bakan, önümüzdeki haftalar içerisinde bir iş ve meslek analizi çalıştayı yapılacağını, Konfederasyonumuzun da bu çalıştaya taraf olarak davet edileceğini belirterek ve konunun üzerinde durmaya değer olduğunu vurgulayarak yanıt vermiştir.

Üçüncü talebimiz, 2018 yılı içerisinde bayramlardan önce emeklilere ödenen ikramiyelerin evde bakım hizmetinin tespitinde aile içerisinde fert başına düşen gelirin asgari ücretin üçte ikisini aşma riski oluşturduğu noktasından hareketle bu soruna bir çare bulunması olmuştur. Ayrıca aile içerisinde fert başına düşen gelir kriterinden vazgeçilerek bireyin kendi gelirlerinin kriter alınması için bir yasal düzenleme yapılması istenmiştir. Buna karşılık Sayın Bakan önümüzdeki yasama yılında yasal değişikliklerin yapılması için bir çalışma yürütüleceğini ifade etmiştir.

Bu taleplerin dışında nitelikli, ünvanlı kadrolara (avukatlık gibi) EKPSS tercihlerinde daha fazla yer verilmesi, fiyatı yükselen alt bezi gibi zorunlu ihtiyaç ürünlerinin fiyatlarının düşürülmesi ve SGK ’nın ödeme limitlerinin yükseltilmesi, engelli babalara da erken emeklilik hakkının tanınması, engelli ailelerine engelli çocuklarıyla ilgilendikleri süre içerisinde idari izin hakkı ve nöbet muafiyeti tanınması gibi pek çok talep dile getirilmiştir.

Sayın Bakana 50 maddeyi aşkın talep içeren bir dosya sunulmuştur. Sayın Bakan bundan böyle bizimle daha sık görüşeceğine ve kendilerine daha kolay ulaşabilme imkânı sağlayacaklarına dair söz vermiştir.

Bu durumu değerlendiren ekibimiz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sözlerini yerine getirmesi için makul bir süre beklemeyi; bu bağlamda 20 Eylül 2018 Perşembe günü yapılacak Ankara Buluşmasından vazgeçmeyi kararlaştırmıştır. Engelli dostlarımıza saygıyla duyururuz.

Av. Turhan İçli

Engelliler Konfederasyonu Başkanı

20.09.2018 - Yaşadıkça