*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: 'Engelsiz Kariyer Günleri'ne Üsküdar Belediyesi'nden Önemli Destek  (Okunma sayısı 739 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
'Engelsiz Kariyer Günleri'ne Üsküdar Belediyesi'nden Önemli Destek



Üsküdar Belediyesi, 'Engelsiz Kariyer Günleri'nde Türkiye'nin önde gelen firmalarıyla iş arayan engellileri buluşturdu. Etkinlikte engelli adaylar yüz yüze görüşme imkanını yakaladı.

Engellilere yönelik etkinlikleriyle Türkiye'de örnek alınan projelere imza atan Üsküdar Belediyesi, bu sene 10'uncusu düzenlenen Engelsiz Kariyer Günleri ile Türkiye'nin önde gelen 30'dan fazla firmasıyla iş arayan ve staj yapmak isteyen engellilerle bir araya getirdi. İki gün süren etkinlik sonucunda engelli adaylar yüz yüze iş görüşmeleri yapacak ve iş fırsatına sahip olacak. Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyan ve bu yıl 10'uncusu düzenlenen Engelsiz Kariyer Günleri; Üsküdar Belediyesi ev sahipliğinde, İŞKUR desteği ve engelsizkariyer.com koordinatörlüğünde başladı. Etkinliğin açılışında konuşan Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen, "Bugün burada sektörün öncü firmaları var. 2 gün boyunca 30'dan fazla firma, bizlere ve iş ortaklarımıza ulaştırılan CV sahibi engelli kardeşlerim ile yüz yüze iş görüşmeleri yapacak, uygun adaylara iş teklifinde bulunacaklar" dedi.

10 bin kişi iş buldu

Üsküdar İş Bulma Merkeziyle (USİM) bugüne kadar yaklaşık 10 bin kişiye iş bulduklarını belirten Türkmen, engelli vatandaşların engellerini kaldırmak, onlara nefes aldırmak için birçok yatırım hayata geçirdiklerine de dikkat çekti.

Türkmen, iş bulmak için engelli vatandaşlara ve ailelerine müjde verdi: '"Tebessüm Kahvesiyle Türkiye'ye örnek ve umut olan bir modeli hayata geçirdik. Şimdi de Ramazan'da alanında bir ilk olan Engelsiz Yaşam Merkezini açmayı planlıyoruz. Merkezimiz engelli bireylerin hem sosyal hem de fiziksel olarak iyi zaman geçirmesi olarak özellikle tasarlandı. İçinde kolay kolay yapılmayan uzay terapi, hidroterapi gibi alanlar var. Sadece engelliler için tasarlanmış yüzme havuzlan, aktivite alanları var. Ailelerimiz engelli kardeşlerimizi bize bırakacak, o esnada özel işleriyle ilgilenecek. Merkez her şeyiyle 5 yıldızlı bir otel konforunda tasarlandı ve her şey ücretsiz olacak."

Engelsiz Kariyer Günleri

Engelsiz Kariyer Günleri, engellilerin İK profesyonelleri ile iş ve kariyer dünyası hakkında bilgi alışverişi sağlayabileceği, firmalarla mülakat yapabileceği engellilere özel bir etkinlik olarak dikkat çekiyor. Adaylar, yeni bir iş ile kariyer yolculuğuna çıkmak için sektörün önde gelen firmaları hakkında daha fazla bilgi sahibi olurken, firmalara kariyer hedefleri ile ilgili merak ettikleri sorulan doğrudan sorabiliyorlar. İş arayan engelli adaylar Engelsiz Kariyer Günü'nde profesyonel şartlar altında hazırlanacak olan özgeçmişini doğrudan firmalara elden teslim ederek başvuru sürecini hızlandırabiliyorlar.

29.04.2018 - Harbi



Etiketler : Ercan gurtekin murathan adamin biri eczaneye sinek ilaci almaya gitmis eczaci ona sineginizin nesi var demis ali yuce Temmuz  Pirates of the Caribbean Series Aksiyon Macera