*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Görme Engellilerin Hayatını Kolaylaştıran Rehber Köpekler Eğitime Başlıyor  (Okunma sayısı 1190 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Görme Engellilerin Hayatını Kolaylaştıran Rehber Köpekler Eğitime Başlıyor

Görme engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak için eğitilen rehber köpeklerin yetiştirilmesine destek veren gönüllülere sertifika verildi

Rehber Köpekler Derneğince, görme engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak adına eğitilen rehber köpeklerin yetiştirilmesini destekleyen gönüllülere sertifika verildi.

Gazete Habertürk'te yer alan habere göre derneği, İngiltere’nin eski Ankara Büyükelçisi Richard Moore’un eşi Maggie Moore ile 2014’te kurduklarını hatırlatan Dernek Başkanı Nurdeniz Tuncer, çalışan 3 aktif rehber köpek bulunduğunu, 9 köpeğin de eğitimlerine başlanacağını dile getirdi.

Tuncer, “Bu köpekler 5 ay eğitim görecek. Beş ayın sonunda köpeklerimiz engellilerle eşleştirilecekler. Bu konuda eğitmen sayısını da artırmak için çalışmalar yürütüyoruz. Farkındalığın artırılması gerekiyor. Bu anlamda basın ve toplumun desteği çok önemli. Rehber köpekler eğitimden sonra havlamaz, ısırmaz o yüzden onların görevi sadece görme engellilere iki göz olmak. O adeta bir tekerlekli sandalye gibidir. Hedefimiz daha bağımsız ve sosyal görme engellilerin sayısın artırmaktır” dedi.

05.03.2018 - Habertürk

Etiketler : yazısı seni ben bilirim birde vatanım yürü gardaşım be bizim bahçaların dertli bülbül bizim elin yaylaları yeter almanya bu gece erenler ve gaziler meyrik saçlarını öremedim yarab bu zulme