*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: SORU ARŞİVİ KATEGORİ ERKEN DOĞUM  (Okunma sayısı 822 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
SORU ARŞİVİ KATEGORİ ERKEN DOĞUM
« : Aralık 30, 2017, 05:20:15 ÖS »
SORU ARŞİVİ KATEGORİ ERKEN DOĞUM
 
Soru

Ben gebeliğimin 28. haftasındayım. Çalışıyorum, fakat evim ve işimin mesafesi uzak, bu da beni sabahları ve akşamları trafikte ve sıcakta çok yoruyor. Bir an önce izne çıkma çabası içindeyim. Gebeliğim ile ilgili önemli bir sorunum yok. Başından itibaren doktor kontrolünde tutuyorum herşeyi. Fakat yine de bazen aklıma takılan veya içimi kemiren sorular oluyor, bunları da elimdeki kitaplardan telafi etmek istiyorum. fakat bazen bu da yeterli olmuyor. Çok endişelendiğimde de doktoruma gidiyorum fakat bu endişelerim neredeyse haftada bir yenileniyor. Mesela geçen hafta bebeğim hiç hareketsizmiş gibi sandım, ultrasonda bakıldı gayet normal, bu hafta ise aşağıya doğru sancılı bir basınç yapmaya başladı, sanki bir anda tuvalete gitmeliymişim gibi. Sanırım bu endişelerim bebeğim sağlıklı doğana dek devam edecek. Yedinci aya girmekle bende erken doğum yaparım korkusu başladı. Çevremde en olmayacak şeyleri olmayacak zamanda yaşayan hamile arkadaşlarım oldu. Açıkçası böyle bir durumun meydana gelmesini istemiyorum.

Sizce ne yapmalıyım, boşa mı endişeleniyorum?     

Cevap

Erken doğum korkusu genellikle ilk gebeliğini yaşayanların ortak problemi. Ancak erken doğum çok sık görülen bir olay olmamakla beraber ortaya çıktığında mutlaka belirti verir. Bunlar arasında en önemlisi karnınızda sertleşme hissetmeniz ve bu durumun 10 dakikada en az üç kez olması ve her sertleşmenin en az 40 saniye sürmesi. Ayrıca kanama olması da bir erken doğum belirtisi olabilir. Ancak kural olarak karında sertleşme olmadan erken doğum olması çok çok nadir görülen bir durumdur.

Size tavsiyem; diğer insanların  yaşadıklarından fazla etkilenmeyin: doğum tümüyle FİZYOLOJİK  bir olaydır ve çok büyük olasılıkla anne ve bebek açısından normal sonuçlanır. Bizim varolma amacımız bu az olasılığı yaşayan kesime yardımcı olmaktır.